25N 'Vives ens Volem, prou violència contra les dones!'

Portaveu del grup municipal del Partit dels Socialistes de Catalunya

Esteve Serrano

Entorn del 25 de novembre, Dia internacional per l'erradicació de la violència vers les dones, Santa Coloma torna a demostrar el seu compromís en la lluita per la igualtat real entre homes i dones. La defensa de la igualtat és una lluita compartida i forma part de l'ADN de les polítiques que impulsem: amb projectes comunitaris i integrals com LA CIBA marquem un pas ferm per posar fi a les desigualtats que vivim per raó de gènere, sent la violència masclista, la seva representació més cruel. Aquest principi inspirador es materialitza a Santa Coloma com a poques ciutats amb, per exemple, la Xarxa Violeta impulsada des de LA CIBA la qual converteix la nostra ciutat i el seu espai públic en un entorn segur on se sumen ja 294 establiments, espais i agents socials, per prevenir violències sexistes i LGTBI-fòbiques.

Acaba de començar la darrera fase de la reforma interior de l'edifici de La CIBA amb un import de 3,4 milions d'euros. Un equipament on també oferim el servei d'atenció a les dones que pateixen la xacra de la violència masclista. Estem al costat de les dones, acompanyant-les en els processos d'atenció a la violència, però també apostant per la sensibilització i la prevenció a través de l'educació. Una mostra d’això són els 590 tallers coeducadors que es desenvolupen també des de La CIBA als centres educatius.

Enguany el lema del 25N és 'Vives ens Volem, prou violència contra les dones!', on es desenvolupen un seguit d'actes per donar la rellevància que la data es mereix. Ningú pot dubtar que som un municipi referent en el desplegament de polítiques d'igualtat. Un fet per sentir orgull col·lectiu de ciutat. La prioritat és acabar amb l'assassinat de dones, evitar la tragèdia. Però també som conscients de les petites tragèdies diàries de moltes dones contra les quals ens hem de rebel·lar constantment. Per això, ara és més necessari que mai l'aposta del Govern que presideix Núria Parlon per la igualtat de gènere.