Amb l’Emergència Climàtica no hi ha excuses

Portaveu d'En Comú Podem

Jesús Sánchez

La situació d'Emergència Climàtica cada cop es fa més palesa. La vivim en el nostre dia a dia. Aquest estiu hem viscut una de les pitjors onades de calor que es recorden. Les DANAS (pluges torrencials) són més freqüents i més nocives que mai i, per citar un altre exemple, el recent incendi de Sierra Bermeja a Màlaga, un incendi de sisena generació, més imprevisible i violent. Les causes d'aquests en paraules del director de l'Infoca són fruit de l'abandonament dels boscos i pel canvi climàtic.

Per aquestes raons, entre moltes altres, cal canviar el sistema. Hem de pensar un model productiu alternatiu que no comporti la destrucció de la natura, que sigui més segur per la vida de les persones, que no posi en risc la nostra salut, i que porti benestar per a totes. Per aquestes raons el passat 19S ens vam manifestar contra l'ampliació de l'Aeroport del Prat, no només per protegir l'espai natural del Delta del Llobregat, també perquè creiem que aquestes inversions es poden destinar a millorar la connexió ferroviària, fent el corredor mediterrani que permetria una millor connectivitat i descentralitzar la xarxa ferroviària.

Aquí a Santa Coloma, des del nostre grup municipal hem presentat al·legacions al projecte de Can Zam, perquè sempre hem demanat ampliar les zones verdes, pel gaudi de les veïnes i veïns de la nostra ciutat tot l'any i no només els quatre dies que duren els macrofestivals, i això passa per acabar el Parc de Can Zam, com un pulmó verd i frondós tal i com la Plataforma en Defensa de la Serra de Marina i Can Zam porta reclamant més de quaranta anys. Ja no hi ha excusa davant d'aquesta emergència climàtica.