Continuem la lluita feminista

Portaveu del grup municipal d'En Comú-Podem

Raquel Cuesta

Aquest 8 de Març celebrem el Dia de la Dona Treballadora, un dia què ens interpel·la a totes. El feminisme és l’onada de canvi més important d’aquesta dècada. El feminisme ha vingut per quedar-se i la prova són les grans mobilitzacions que any rere any es realitzen per seguir avançant per la igualtat. Una altra mostra d’això és la importància de les mesures aprovades pel ministeri d’Igualtat amb Irene Montero, com la Llei de garantia de llibertat sexual, coneguda com la llei del “solo SI es SI”, o el canvi de paradigma què significa la reforma laboral impulsada pel Ministeri de Treball amb Yolanda Díaz.

Però, encara queda molt camí per fer, la bretxa salarial entre homes i dones és d’un 24%, 5252€ de mitja que no guanyen les dones amb les mateixes responsabilitats que els homes. Per tal que no succeeixi, els plans d’igualtat són l’eina per assegurar la igualtat i fomentar la corresponsabilitat als llocs de treball. És temps d'adoptar polítiques públiques que impedeixin la contínua precarització de la vida de les dones i la feminització de la pobresa amb l'objectiu d'assolir la igualtat entre homes i dones. Un dels objectius és la valoració dels sectors vinculats a les cures, un sector feminitzat i que continua sent un dels més precaris.

A Santa de Gramenet tenim un exemple. Les companyes del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) de l’empresa Fundació Segle 21, continuen lluitant per un salari digne i el compliment del conveni acordat. El pròxim 8 de Març és un dia assenyalat al calendari però des de En Comú Podem Santa Coloma actuarem tots els dies per avançar en la igualtat entre homes i dones, perquè cada dia es 8 de Març.