Sempre és Primer de Maig

Portaveu del grup municipal d'En Comú-Podem

Foto de Raquel Cuesta

Aquest diumenge Primer de Maig, us animen a sortir al carrer i què us uniu amb nosaltres en la manifestació convocada pels sindicats a Barcelona, per recordar què encara queda molt per lluitar en defensa dels drets laborals. Tot i què hem aconseguit grans millores en la contractació i la negociació col·lectiva, no podem negar què encara hi ha un gran nínxol de precarietat laboral, sobretot entre el col·lectiu femení que continua cobrant menys i amb més dificultats per a accedir a millors llocs de feina.

Ens trobareu al costat de les companyes del Servei d'Atenció Domiciliària, també al costat de les runners i al gran col·lectiu del telemarketing que intenta negociar un nou conveni del sector que millori les seves abusives condicions de feina. També hi serem amb totes les persones que treballen tant en educació com en sanitat, dos sectors imprescindibles i que sistemàticament surten als carrers per una educació i sanitat digna. La seva lluita és la nostra.

I és què molta gent pensa que aquesta data ja s'ha convertit en una diada simbòlica, que no val la pena la mobilització i visibilitzar què les treballadores estem organitzades, però volem recordar la importància que han tingut, per exemple, les grans manifestacions de 8M per l’expansió del moviment feminista, i què, si hem format part d’aquestes i les hem convertit en un punt d’inflexió, també hem d'estar presents en el Primer de Maig ja que la lluita és la mateixa; els nostres drets, els dret de totes. La igualtat i la justícia en el món laboral ens donen llibertat a totes i és necessari reivindicar-ho tant el Primer de Maig com la resta de l’any. Visca el Primer de Maig!

En tota crisi sorgeixen noves oportunitats o, si més no, aprenentatges que ens fan replantejar la manera com entenem el món, com entenem Santa Coloma de Gramenet. No hi ha cap mena de dubte que una d'aquestes oportunitats arran de la pandèmia ha estat replantejar la mobilitat de les nostres ciutats. La pandèmia ha accelerat aquest procés i ha fet encara més evident la necessitat de canviar el model de mobilitat.