FILOSOFIA PER LA PAU EN TEMPS DE PANDÈMIA

Xerrada-debat ‘Treball humà i drets socials en temps de pandèmia, emergència climàtica, digitalització i robotització’ a càrrec d’Enric Prat Carvajal, historiador.

Presenta i modera: Anna Palou, periodista.

En col·laboració amb La Lliga dels drets dels pobles i el Consell de Cooperació i Solidaritat de Santa Coloma de Gramenet, en el marc del programa Dies Europeus de Solidaritat Local-EDLS

Dilluns dia 23 de novembre de 2020 a les 19 h.

Serà en format on-line amb inscripció prèvia abans del 20 de novembre a les 14 h: cooperacio@gramenet.cat


Cartell

Canvi Climàtic, transició ecològica i drets humans

Del 24 de febrer al 30 de març de 2020

Lloc: Centre Cívic Riu (carrer President Companys, 9)

Inscripció prèvia a cooperacio@gramenet.cat o 934624000 (ext. 2751)

El canvi climàtic és un repte i una amenaça per al medi ambient, la salut humana i el benestar de les societats. El grau d'afectació de les poblacions, tot i ser general, no serà uniforme i es preveu que es veuran afectades de manera desproporcionada les zones més desafavorides i poblades del planeta, sobretot Àfrica i el sud-est d'Àsia, incrementant-se les desigualtats en salut i l'accés a una alimentació adequada, aigua neta i altres recursos.

Les recomanacions i línies estratègiques internacionals insisteixen en la necessitat d'abordar el canvi climàtic aplicant msures preventives de mitigació (reducció d'emissió de gasos d'efecte hivernacle) i d'adaptació (adreçades a reduir la vulnerabilitat dels sistemes naturals i humans dels potencials efectes del canvi climàtic), que han de ser intersectorials i implicar tota la societat.

Aquests són els temes d'aquesta desena edició del Curs de Filosofia per la Pau, consulteu-ne aquí el programa complet.