Foto de joves

Des del 2007 es desenvolupa el Programa “JOVES i COOPERACIÓ” que cerca la implicació dels nois i noies en projectes de cooperació, de promoció dels drets humans i cultura de pau. El programa vol potenciar i canalitzar els ideals, l’entusiasme i la creativitat que caracteritza al jovent. D’acord amb aquest plantejament s’ofereixen activitats als instituts, es disposa de l’Espai per la Pau, s’organitzen els viatges formatius als memorials dels camps de concentració, es promou que grups de joves participin al Consell de Solidaritat i Cooperació i es visibilitza la seva experiència en actes de ciutat.

El teatre social és una bona eina d’autoconeixement i de resolució de conflictes i, per tant, de transformació social. Permet treballar les habilitats expressives de cada persona i la recerca de solucions creatives i no violentes.

A partir del 10 de març de 2015 es posa en marxa un nou grup de teatre social al CRJ Mas Fonollar. El grup es reunirà tots els dimarts de 18 a 20h.
De Butxaca és el grup de teatre social de l’Espai per la Pau, creat l’estiu de 2012 i coordinat pel Grup Eirene d’Educació per la Pau. De Butxaca ha presentat diversos projectes teatrals com ara 1r congreso de expertos: la nueva sociedad i ha participat en lectures dramatitzades i accions als carrers de Santa Coloma de Gramenet. La seva darrera acció han estat les visites teatralitzades de l’exposició “Santa Coloma, ciutat compromesa” en el mes de febrer 2015.

Des del mes de març de 2015, el grup de joves que integren De Butxaca ha començat a caminar de manera autònoma. La companyia es troba tots els dijous, de 17 a 19h

Intercanvi europeu entre joves colomencs i dels Balcans (2014-2015) coordinat per YIHR - Youth Initiative for Human Rights i Grup Eirene. Un projecte que compta amb subvenció del programa  europeu
Erasmus plus. El fil conductor del projecte és la cultura de pau i la resolució pacífica dels conflictes coincidint amb el 100 Aniversari de l’inici de la Primera Guerra Mundial i el 75 aniversari de la fi de la Guerra civil espanyola.

El projecte preveu dues trobades de les quals ja s’ha portat a terme la primera a Santa Coloma de Gramenet al setembre de 2014. La segona trobada a Sarajevo tindrà lloc del 29 de març al 4 d’abril de 2015. Hi haurà 10 participants de la nostra ciutat, les edats dels quals oscil·la entre els 16 i els 20 anys. Aquest jovent està preparant el projecte i rep formació de manera setmanal des del mes de gener.

Foto de joventut
Foto de joventut