Desembre 2023

Del 4 de desembre al 5 de gener – Espai expositiu Joan Gomis, Biblioteca Central

Exposició «AMANDLA!!! Un crit de llibertat a les fronteres d’Europa»

L’exposició és un recull de fotografies del fotoperiodista Antonio Sempere, que retrata les tres vies d’entrada migratòries cap a Europa i la desesperació en l’intent de passar la frontera cap al vell continent. En les llengües originàries de Sud-àfrica, Amandla significa ‘poder’, i, juntament amb Awetu, que vol dir ‘per nosaltres’, va ser el lema de la lluita contra l’apartheid; el poder que les majories negres reclamaven enfront de les minories blanques que les oprimien.

Organitza: Sindicalistes Solidaris.


Del 4 de desembre al 26 de gener – Sala Riu, Centre Cívic Riu

Exposició «EL CAMINO ESTÁ EN MI CABEZA»

El camí castiga el cos, però també la ment. Arreu del món, les persones que migren o busquen refugi xoquen contra les fronteres i han de fer front a traumes que van més enllà del viatge: la mort de familiars, la complexa relació amb la família i el país d’origen, la decepció a causa de les expectatives creades... Treball conjunt de la fotògrafa colomenca Núria López i Agus Morales, escriptor i director de la revista 5W.

Presentació: Dilluns 4/12/23, 19 h.


Dimarts, 12 de desembre. 18 a 20 h – Biblioteca Central

Grup de lectura i debat «EN EL VIENTRE DE LA YIHAD: EL TESTIMONIO DE LAS MADRES DE YIHADISTAS»

En aquesta ocasió, es debatrà a l’entorn del llibre En el vientre de la yihad: el testimonio de las madres de yihadistas de la periodista Alexandra Gil. “Al voltant dels drets humans: lectures i debats des del local” és un projecte coordinat per Grup Eirene que busca promoure l’anàlisi, la reflexió i la sensibilització sobre problemàtiques socials a l’entorn dels drets humans a partir de la lectura d’un llibre. En aquesta ocasió, l’acte intentarà comptar amb la seva autora.

Inscripció prèvia a https://clublecturaddhh.wordpress.com/blog.

Organitza: Grup Eirene.


Dimecres, 13 de desembre. 17 a 19 h. – Departament de Solidaritat i Cooperació

ALES WORKSHOP SOBRE EL DRET A MIGRAR, adreçat a mestres

Amb motiu del 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans oferim eines didàctiques a mestres de primària per tal de poder abordar alguns d’aquests drets amb l’alumnat fent servir una eina d’especial rellevància com són els àlbums il·lustrats

Inscripció prèvia a ombuaccio@gmail.com.