Del 19 de juny al 14 de juliol a la Sala Riu

MANU MART
RAINBOW PAIN – Les víctimes de la guerra química de Vietnam.

Del 19 de juny al 14 de juliol. Sala Riu
Presentació: 19 de juny a les 19.30 h

CICLE D’EXPOSICIONS
DIARIS DE VIATGES_2017

8a edició IMATGES PER A LA CONSCIÈNCIA

Durant la Guerra de Vietnam, entre 1961 i 1971, Estats Units va llançar sobre Vietnam diversos tipus de substàncies tòxiques que van rebre el nom d'"herbicides de l'arc de Sant Martí". El nom feia referència als colors amb els quals es pintaven els recipients que contenien aquests productes amb la fi d’assenyalar el diferent grau de toxicitat. El de color de taronja, conegut històricament com a “agent taronja” fou el més emprat i el més tòxic, va convertir el país asiàtic en un colossal laboratori on 4,8 milions de persones van ser exposades a les conseqüències de l’herbicida. És per aquest motiu que la Guerra de Vietnam és la guerra química més gran de la història de la humanitat.

Havent llençat 80 milions de litres d’”agent taronja”, Estats Units mai no ha reconegut la seva responsabilitat ni ha compensat cap de les víctimes. Tampoc no ho ha fet la indústria química Monsanto, la principal productora. Quaranta anys després del final de la guerra, milions de persones continuen patint les conseqüències d’un conflicte que no van viure.

El projecte fotogràfic RAINBOW PAIN ha estat produït amb la col·laboració de Vietnam Association of Victims of Agent Orange i ha estat finançat per Global Orphanage Foundation, entitat que compta amb projectes mèdics també a Uganda, Kenya, Filipines, Guatemala i Indonèsia.

Cartell de l'exposició Rainbow Pain