Foto de Núria Parlon

Teniu a les mans la setena edició del programa DIARIS DE VIATGES, el passaport a quatre exposicions de fotografia documental emmarcades dins dels objectius del Pla de Sensibilització de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Més enllà del titular, ens mostra la realitat fora de l'espai de la immediatesa mediàtica i ens aporta elements fonamentals d'anàlisi que sobrepassen la notícia amb data de caducitat.

El 2016 es proclama, a través de l'ONU, l'any internacional de l’entesa mundial i global. I se'ns convida a reflexionar, des d’una perspectiva universal, la intervenció en clau local per tal de propiciar una millor entesa global. Aquesta iniciativa es va aprovar el 14 d’agost de 2014, a la seu de la UNESCO, a proposta d’una delegació del petit país africà Djibouti.

Des de Santa Coloma de Gramenet, amb aquestes quatre exposicions posem l’accent en la defensa dels drets humans socials i volem contribuir a aquesta iniciativa mundial a escala local. Iniciem, doncs, aquest viatge amb una primera exposició fotogràfica que ens mostra com viuen les dones a la ciutat més cosmopolita de l’Índia, Bombai (o Mumbai, en llengua marathi).

També podrem veure quines han estat les conseqüències postebola a Sierra Leone, més enllà de la devastació mortal que ha provocat a l’Àfrica Occidental durant el 2014 i 2015. A través d’una intervenció fotogràfica al carrer de Ruido Photo, podrem visualitzar les rutes de fugida de la guerra i el repte de moltes ciutats i comunitats que proven de reconstruir-se després d'haver patit un greu conflicte o les ciutats que encarnen els somnis d’una vida col·lectiva millor.

Us convido a visitar-les al nostre Centre Cívic Riu. Estic segura  que esdevindran una oportunitat de debat i reflexió a la nostra ciutat, i una aportació lúcida i creativa per a una millor governança global.

Núria Parlon Gil
Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet

“SARAJEVO, GUERRA I PAU” Gervasio Sánchez
Inauguració, dilluns 21 de novembre, 19.00h, Centre Cívic del Riu

Cartell de l'exposició