Segona exposició de “Diaris de Viatges”

“Tierra sin ellas”

“Tierra sin ellas” La lluita de les dones per la terra a l’Amèrica Llatina, del 7 al 30 de juny, a la Sala Riu del Centre Cívic Riu. La presentació es farà el mateix dimarts 7, a les 19 h. I una setmana després, el 13 de juny es farà una visita comentada a les 18 h.

Aquesta mostra forma part del cicle “Diaris de Viatges” 2022  Mirades indòmites.

Cartell

A Colòmbia, Guatemala i Paraguai les dones alcen la veu pel dret al territori, fan un treball invisible de producció agrícola o suporten el pes de la desigualtat en l’accés a la terra. María Elsy Angulo, Lolita Chávez i Dominga Mora van pagar un alt preu per això.

Les seves històries narren una lluita que ara està marcada per la seva absència.
Aquesta exposició és un recorregut íntim per la lluita de les dones per defensar el territori i els recursos naturals a Guatemala, Paraguai i Colòmbia, països en els quals l’explotació amenaça la supervivència de moltes comunitats. Revista 5W, en col·laboració amb Oxfam Intermón, reconstrueix la història de tres dones que es van implicar en la defensa del seu territori i ara, per diferents motius, ja no hi són.

Els seus perfils els dibuixen les veus d’aquells que les coneixen o van conèixer bé: els familiars, les persones amigues i les companyes de lluita.

Les fotografies construeixen el relat de la seva absència i aprofundeixen en el creixent problema que suposa l’explotació dels recursos naturals, el problema d’accés a les terres i el setge a les comunitats a Llatinoamèrica.

Aquesta exposició és part del treball multimèdia TIERRA SIN ELLAS, publicat a Revista 5W: un recorregut a través d’imatges, so i text que ens convida a entrar al cor de tres comunitats i tres dones que han deixat empremta en la seva defensa del territori.


Properes exposicions

  • Del 3 al 28 d’octubre – exposició QUAN TOT S’ENSORRA d’Anna Surinyach amb textos d’Agus Morales. Inauguració el 3 d’octubre a les 19 h. Jornades per la Pau i la Cooperació.