Agermanaments, xarxes i Cooperació bilateral

Santa Coloma manté llaços d'agermanament de cooperació amb quatre poblacions del sud. Aquestes relacions d'agermanament són el marc per fer possible una via de cooperació solidària i per revisar i coordinar millor les accions i els projectes acordats i fer noves propostes.

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet també forma part de l'organisme internacional 'Mayors for Peace/ Alcaldes per la Pau' i de l'organització internacional 'Ciutats i Governs Locals Units- CGLU' que té la seva seu a Barcelona.

Villa el Salvador (Perú)

Villa el Salvador

Està situada al costat sud de Lima. És un dels anomenats “pobles joves” fundat fa només 30 anys però que ja arriba als 400.000 habitants. És conegut per la seva història d’autoorganització i pel seu projecte modèlic de desenvolupament integral que l’ha fet guanyar diversos guardons de reconeixement internacional, com el premi “Príncep d’Astúries a la Concòrdia”.
Economia:: Artesania, comerç i indústria.

Foto satèl·lit de Villa el Salvador

Contacte:

Municipalidad de Villa El Salvador: ww.munives.gob.pe

Revista digital:  www.amigosdevilla.it   amigosdevilla@tiscali.it

www.youtube.com/amigosves Edchera (Sàhara Occidental)

Edchera
Aquesta daira sahrauí de 6.200 habitants, de la wilaya o regió de l'Aaium, es troba actualment als campaments de refugiats de Tindouf (sud d’Algèria), a l’espera del procés d’autodeterminació segons els acords de les Nacions Unides.
Contacte

Agència de premsa de la República Àrab Sahrauí: www.spsrasd.info
Jalapa (Nicaragua)

Jalapa

Ës una població rural del nord del país a prop de la frontera amb Hondures, al departament de Nueva Segovia, amb una important tradició de lluita social i política. Té uns 60.000 habitants dispersos en unes 80 comunitats que viuen del cultiu de cafè, tabac i els anomenats grans bàsics.


Contacte:

Alcaldia:    aljalapa@yahoo.com

Projectes a Jalapa de Boulder-Colorado (USA) www.boulderjalapa.org
Habana del Este (Cuba)

Habana del Este
Escut Haban del Este

Aquesta població està ubicada al costat de La Habana Vieja. Té uns 180.000 habitants distribuïts en diversos nuclis al llarg de 25 km de costa. És l’agermanament més recent (1998).

Economia: Indústria, agricultura, pesca, comerç i serveis
Contacte:

Instituto Cubano de Amistad con los Pueblos www.icap.cu

Asamblea del Poder Popular  preshest@ch.gov.cu