Santa Coloma s’adhereix a la campanya de prevenció del suïcidi

El Departament de Salut, amb la col·laboració de l’Ajuntament, ha instal·lat un vinil al passeig de la Salzereda, al costat del Parc Fluvial del Besòs, que forma part de la campanya «No el deixis caure en el pou del suïcidi» com a acció de carrer per prevenir el suïcidi.

El vinil, de 260 cm de diàmetre, estarà present durant un mes, amb la finalitat de conscienciar els familiars i l’entorn perquè no banalitzin situacions de risc, i acompanyin i ajudin la persona susceptible de desenvolupar una conducta suïcida.

A Catalunya, els episodis d’ideació suïcida han crescut un 16% en majors de 18 anys durant el 2023 respecte del 2022, segons les dades provisionals del Codi Risc Suïcidi.

El 2022 es va posar en marxa la Taula de Prevenció del Suïcidi a través del telèfon 061/Salut Respon, del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Des d’aleshores i fins al desembre de 2023, ha rebut un total de 21.392 consultes. Una major detecció i atenció en episodis d’ideació suïcida possibilita una intervenció precoç i més efectiva, per part dels professionals de salut.