Presentem el Vocabulari d'acollida per a la interculturalitat, la nova eina antirumors

Ja tenim una nova eina antirumors! Aquest dilluns 1 de abril hem presentat el Vocabulari d’acollida per a la interculturalitat. Un projecte en col·laboració amb les companyes i els companys del centre Normalització Lingüística L’Heura i el Centre de Terminologia de la Generalitat (Termcat).

Al Vocabulari trobaràs diversos recursos lingüístics com el diccionari en línia que pots consultar a la web del Termcat, amb una cinquantena de termes relacionats amb l’acollida, la convivencia i les diversitats.

Aixì mateix, uns documents que mostren la diversitat de països i gentilicis, llengües i diversitat de creences i conviccions religioses presents a la nostra ciutat de Santa Coloma. Recorda que en el cas que vulguis afegir o modificar alguna info inclosa pot adreçar-te a serveideconvivencia@gramenet.cat

Amb aquests projectes pretenem recuperar el pensament crític, la dialèctica de Sòcrates i la retòrica aristotèlica; construir a partir del dubte metòdic. Davant de l’hostilitat dels prejudicis, estereotips i rumors, informació, documentació, contrastar i, al final divulgar conceptes i narratives en positiu i des de la premissa de la cultura de la pau.