La Xarxa celebra amb Joc de Filtres el Dia Mundial de les Persones Refugiades

Aquest diumenge 16 es va celebrar una gran festa al parc fluvial del Besòs amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades. Una celebració organitzada pels ajuntaments de Barcelona i Santa Coloma de Gramenet per a conscienciar i informar sobre la situació que viuen les persones refugiades al nostre país, alhora que celebrar que les dues són ciutats d'acollida.


Les persones refugiades i sol·licitants d'asil, que forçades a abandonar casa seva han arribat a les nostres ciutats amb l'esperança de trobar-hi un espai segur, són les protagonistes de la celebració.


Des de la Xarxa, hem tornat amb el nostre 'Joc de filtres', una activitat de sensibilització que utilitza el triple filtre de Sòcrates per a fer reflexionar sobre els falsos rumors i prejudicis que sovint dificulten les relacions de bon veïnatge.


La festa ha comptat amb un ampli espai de jocs i activitats on diverses entitats ciutadanes que treballen amb persones refugiades van dur a terme les seves propostes. En concret, 18 activitats dirigides a petits i adults, com per exemple tallers, música, exposicions, contacontes, jocs infantils i familiars o concursos.


La jornada també ha estat un homenatge a totes les entitats que treballen per a fer menys traumàtica l'arribada d'aquestes persones nouvingudes i pal·liar la vulnerabilitat, i a la ciutadania preocupada i disposada a obrir portes.