Alumnat i professorat consoliden el projecte Centres per la Convivència

Aquest passat dilluns 6 hem celebrat la sessió de treball de Centres per la Convivència al CRJ Mas Fonollar on els principals protagonistes han estat els i les joves dels instituts participants en l'edició d'enguany, que ha comptat amb la participació d'INS Terra Roja, Numància, Puig Castellar, El 9, La Bastida i Els Vinyes. Així mateix, aquesta edició hem comptant amb la participació de l'alumnat del institut Thalassa de Mongat.


En un món globalitzat i d'interconnexió cal buscar espais comuns de convivència on alumnes amb realitats culturals i socials diverses puguin generar espais de coneixement i intercanvi. Aquests espais han de servir de referència per l'alumnat i també pel professorat.


Rumors, convivència, interculturalitat són els pilars clau sobre els quals ha girat l'espai de treball. A través de dinàmiques reflexives hem volgut donar la veu als i les joves per a recollir propostes i inquietuds en relació als conflictes.


Aquesta proposta educativa ha promogut des de sempre l'autocrítica, l'actitud oberta i flexible i el compromís dels participants. L'objectiu del projecte és que l'educació en valors estigui present en l'ADN del centre, impregnant el seu Projecte Educatiu, contemplant la gestió de la convivència des de diferents àrees curriculars, així com des de les activitats de formació i sensibilització que tenen lloc dins i fora de l'espai educatiu.


Entre tots i totes, aquest curs hem consolidat l'estructura del model de Centres per la Convivència. Tanmateix, mantenim la voluntat i seguirem treballant per incloure a la resta d'instituts públics de la ciutat. Moltes gràcies per la participació, un èxit de reflexions i propostes sobre els temes plantejats.


El proper mes de setembre presentarem les conclusions i els compromisos d' aquesta sessió, així com les línies de treball del curs 2019/2020.


Tots junts teixim convivència, teixim Santako!