Fem una crida a la col·laboració ciutadana per una Santa Coloma més cívica

Campanya 1
Santa Coloma fa POP i és una ciutat més neta
Campanya 2
Gràcies a tu Santa Coloma fa POP amb els residus no reciclats.
Campanya 3
Santa Coloma fa POP i és una ciutat respectuosa

Amb l’eslògan «Tu poses la màgia», iniciem un recordatori de la campanya municipal de civisme vigent destinada a millorar i optimitzar la inversió municipal en neteja de la via pública i a eliminar actituds incíviques que perjudiquen la convivència normal de la ciutadania.

Acabar amb l’abandonament de trastos i mobles vells, amb els excrements o els orins de gossos als espais públics i reduir els residus i els sorolls són els objectius de la campanya, la qual, d’una manera senzilla i cridanera, explica a la població que tenir neta la ciutat no és cosa de màgia, sinó que és fruit d’un esforç permanent de moltes persones que hi treballen.

Donat que es treballa en la neteja de la via pública els 365 dies de l’any, la campanya remarca que, si no fos per les actituds incíviques d’una minoria, Santa Coloma seria una ciutat molt més neta i agradable.

La millor manera de mantenir una ciutat neta és no embrutar-la. Ja ho diu la dita popular: «No és més net qui més neteja sinó qui menys embruta». La campanya parteix d’aquesta base, sota el lema «Tu poses la màgia», fa una crida a fer POP, o fer desaparèixer tot el que no ens agrada: papereres o cadires trencades, pintades, excrements i pipís de gossos, brutícia o mobles abandonats al mig de la vorera. Perquè tot això no s’esvaeix per art de màgia.

La campanya es farà especialment visible a mitjans d’abril a les places i carrers de la ciutat amb punts informatius en els que es farà especial incidència en les actituds incíviques com deixar excrements i pipís de gossos a l'espai públic, la importància de no abandonar mobles o trastos vells a la via pública, així com combatre el vandalisme contra el mobiliari urbà i les pintades, la brutícia als espais públics i els sorolls.

A banda de la campanya, es continuaran aplicant sancions a les persones que mantinguin actituds incíviques. Cal recordar, per exemple, que abandonar mobles i voluminosos a la via pública, fora del servei autoritzat, pot suposar una multa de fins a 500 €. Més elevades són les sancions per no recollir les defecacions dels gossos dels espais públics, que oscil·len entre els 300 i els 5.000 €.