Reforma del Centre

Actualització 2 de març de 2023


El Pla Santa Coloma Vella II renovarà el centre de la ciutat

  • Una nova plaça pública de 1.280 m2 connectarà la plaça de la Vila i la rambla de Sant Sebastià.
  • Hi haurà nous habitatges, una part dels quals seran protegits, i una zona comercial.

Aquest és un projecte que modificarà substancialment una part important del centre de la ciutat i es caracteritza perquè preveu la connexió del passeig de Mossèn Jaume Gordi (passeig de l’església Major) amb la plaça de la Vila i la rambla de Sant Sebastià, i una nova plaça pública en aquest encreuament.

L’obertura d’aquest eix posarà en valor el patrimoni de la ciutat, donant visibilitat a l’Església Major, i crearà un urbanisme on el verd i les persones vianants seran els protagonistes.

La transformació del passeig també suposarà una ampliació de l’habitatge públic i la creació de dos nous equipaments per a la ciutat, Can Pata i l’antic Estudi Nou. A més de l’ampliació de l’espai públic per a vianants, també s’hi ha previst la creació d’una zona comercial i nous habitatges, una part dels quals seran per a lloguer assequible.

Els enderrocs de les finques afectades són la primera fase d’aquesta intervenció urbanística. Els treballs han començat per les finques situades a la part baixa de la plaça de la Vila i continuaran pel carrer d’en Josep Pedragosa i el carrer del Pedró, i aquest últim i el carrer de la Vistalegre. Quan acabin els enderrocs es podrà veure la connexió de l’actual passeig de Mossèn Jaume Gordi amb la plaça de la Vila i la rambla de Sant Sebastià, i desapareixerà l’actual passeig d’en Josep Pedragosa (ara encara visible entre els carrers del Pedró i de la Vistalegre).

Una nova plaça al centre

Amb l’alliberament d’espai —la part baixa del passeig de Mn. Jaume Gordi i de la rambla de Sant Sebastià— naixerà una nova plaça pública de 1.280 m2. Escales, una rampa i un ascensor permetran salvar còmodament el desnivell del terreny entre aquest punt i l’anomenat passeig de l’Església.

Entre les diverses actuacions que inclou el Pla, cal destacar la urbanització dels carrers del Pedró –entre plaça de la Vila i Marina-, Vista Alegre, Sant Pere, Rafael Casanova i Anselm Clavé; i el cobriment de la rotonda situada a l’inici de la rambla de Sant Sebastià i el de l’accés a l’aparcament situat a sota de la plaça de la Vila, que passarà a tenir entrada i sortida única pel carrer de Sant Carles.