Skip to main content

Comencen els treballs d'asfaltat del passeig de la Salzereda

Dimecres, 24 de febrer, començaran els treballs d'asfaltat del passeig Salzereda, entre els carrers Pompeu Fabra i Mossèn Jacint Verdaguer.

El treballs duraran dimecres i dijous. Durant aquests dos dies es tallarà un sentit de circulació. Quedarà habilitat un sentit en direcció Montcada. El sentit en direcció Sant Adrià quedarà tallat des de la rotonda de Salzereda-Passeig Llorenç Serra. També hi hauran talls puntuals als carrers Cultura i Mossèn Jacint Verdaguer per fer les entregues amb aquests mateixos carrers. Els treballs d’asfaltat duraran fins dijous. Divendres es començarà a restituir la circulació alhora que finalitzin els treballs de pintura de la senyalització viària.

El Passeig de la Salzereda, un renovat Bulevard per a Santa Coloma

Al setembre de 2017 es va sotmetre a consulta ciutadana quina de les dues opcions possibles era la més adient i es va imposar el model en què es manté el passeig i el parc al costat de les façanes.  Un nou bulevard, un espai de passeig, d’estada i de joc per a la canalla, un passeig que combina oci i comerç.

En una primera fase, (entre c. Lluis Companys i c. Pompeu Fabra) es va eliminar el pas de vehicles sota el pont vell, creant una rotonda a l'encreuament amb el passeig Llorenç Serra.

A la segona fase, s’està actuant al tram que va del carrer de Pompeu Fabra al de Mossèn Jacint Verdaguer. Una actuació fruit també de l’acord amb el veïnat i el teixit comercial.

Un entorn més sostenible i més saludable.

Aquesta remodelació forma part d'un conjunt de projectes estratègics com ara la Pinta Verda, el Pla de Mobilitat Urbana i sostenible, concretament el Pla de Barris per a Vianants. Transformacions encaminades a la millora de la vida ciutadana, dels seus veïns i veïnes, prioritzant els seus interessos expressats en les diferents consultes i processos de participació, amb l'objectiu d'una ciutat més amable per a tothom.

El projecte

Es renoven les clavegueres, les voreres, el mobiliari urbà, la il·luminació, els espais d’estada i els jocs infantils, i es crea un carril bici a la calçada. Serà accessible per a persones amb discapacitat gràcies a la desaparició dels esglaons existents i a la incorporació d’altres elements en la vorera.

El nou passeig de la Salzereda en xifres

• 19.965 m2 de passeig (superfície total en la que intervenim).

• 7.900 m2 de vorera, zones d’estada tranquil·la, passeig i terrasses.

• 2.300 m2 de zona verda.

• 600 m2 de jocs infantils, en 6 zones de joc.

• 700 m de carril bici metropolità.

• 2 carrils d’aparcament, 137 places de cotxe i 37 de moto.

• 205 arbres (50 conservats, entre ells els falsos pebrers i d’altres).

• 154 fanals.

• 100 unitats de bancs i cadires.