ACTUALITZACIÓ

585 infants van rebre joguines solidàries al Nadal

Gràcies a la campanya «Santa Coloma Solidària també al Nadal», impulsada per l'Ajuntament amb la col·laboració de la Creu Roja del Barcelonès Nord, es van repartir més de 2.300 joguines a 239 famílies en situació de vulnerabilitat. D’aquesta forma, 585 infants van poder rebre joguines noves i gaudir del seu dret al joc en igualtat de condicions en unes dates tan assenyalades. La campanya va comptar amb la implicació de 35 persones voluntàries i va ser possible, un any més, gràcies a la participació ciutadana i de diverses entitats i empreses de la ciutat.


L’Ajuntament, amb la col·laboració de la Creu Roja del Barcelonès Nord, impulsa un any més la campanya «Santa Coloma solidària, també al Nadal», de recollida de joguines i productes d’higiene personal. És una iniciativa adreçada a tota la ciutadania, amb l’objectiu de donar suport a les famílies i infants amb menys recursos de la ciutat durant les festes de Nadal, unes dates especialment sensibles per les despeses complementàries que impliquen.

Aquesta campanya es du a terme des de fa més de 20 anys, i sempre ha estat un èxit de participació, gràcies al fort esperit solidari de la població colomenca. El 2018, es van beneficiar 580 infants de la ciutat, i es van repartir més de 800 kg de productes d’higiene personal entre famílies afectades per la pobresa. Enguany el projecte torna a tenir les mateixes dos vessants.

Pel que fa a les joguines, han de ser noves, segures, educatives, que fomentin el joc cooperatiu i l’activitat física, i que no incentivin la violència ni el sexisme. El joc no és només un element lúdic, sinó que constitueix un element bàsic per al desenvolupament correcte de la infància. No han d’estar embolicades, i es poden portar als mercats municipals, on hi ha unes capses habilitades a tal efecte, així com a diferents esdeveniments que tindran lloc durant aquestes festes: la Nit Solidària, actuacions del Teatre Sagarra, concerts de les escoles de música a l’Auditori Can Roig i Torres, o actes esportius i culturals solidaris.

El material d’higiene personal és necessari per mantenir uns hàbits de neteja, i viure amb bona salut i qualitat de vida. És per això que la campanya també se centra amb aquest tipus de productes com, per exemple, sabons, raspalls de dents, cremes hidratants, maquinetes d’afaitar, compreses o bolquers. Es poden portar als centres cívics o a les escoles bressols municipals, en el cas que es tracti de material higiènic per a nadons. El local de la Creu Roja també rep al seu local tots aquests productes solidaris.