Santa Coloma solidària, també al Nadal

Imatge

L’Ajuntament, amb la col·laboració de la Creu Roja del Barcelonès Nord i les diferents entitats i comerços de la ciutat, impulsa, un any més, la campanya de recollida de joguines: “Santa Coloma solidària, també al Nadal”.

Una iniciativa adreçada a tota la ciutadania, amb l’objectiu de donar suport a les famílies i infants amb menys recursos durant les festes de Nadal, unes dates especialment sensibles per les despeses complementàries que impliquen.

En l’actual context econòmic, molts nens i nenes continuen tenint dificultats per gaudir d’una joguina la nit de Reis i, per això, més que mai, la solidaritat de la ciutadania colomenca ha de fer-se visible, ja que els nostres infants i adolescents, i les seves famílies, tenen el dret a viure unes vacances de Nadal amb tota la il·lusió que es mereixen.

Un cop més s’han programat una sèrie d’actes solidaris, com la cursa La Nadalenca d’aquest dissabte 17 (19:30 h) amb les inscripcions a benefici de la campanya “Cap nen sense joguina” de Creu Roja; la “Nit Solidària” a 7 establiments d’oci nocturn, avui divendres i demà dissabte, on es recolliran joguines; els espectacles “Cançó de Nadal” i “Cómeme el coco negro” al Teatre Sagarra els dies 17 i 18 (19 h); la 2ª nadalenca motera a la Plaça de la Vila diumenge 18 (19 h); el  BDance el dia 22 (20 h) al teatre; el festival de Yolanda Valero el dia 23 (18:30 h ) també al teatre municipal i moltes més.

Cal recordar que en el decurs d’aquestes activitats només s’accepta la donació de joguines noves, sense embolicar, no sexistes, no bèl·liques i que fomentin el joc cooperatiu.

Una ciutadania solidària

Aquesta campanya es duu a terme des de fa anys i sempre ha estat un èxit de participació, gràcies al fort esperit solidari de la ciutadania colomenca. L’any 2021, 782 nens i nenes de la ciutat (de 0 a 11 anys) en situació de vulnerabilitat  van tenir joguines la nit de Reis gràcies a aquesta campanya.  En concret, es van repartir 3910 joguines (unes 1.600 més que el 2020), a infants  de 313 famílies.

6a edició d ''Una carta, un somriure”

A l’Ajuntament ha començat la sisena edició de la iniciativa «Una carta, un somriure» adreçada a les treballadores i els treballadors municipals. L’acció consisteix en apadrinar una carta que els nens, les nenes i els i les joves del Centre Obert Rialles han escrit amb il·lusió a Ses Majestats els Reis Mags d’Orient demanant una joguina. Així doncs, els i les treballadors/es que vulguin ser padrins i padrines faran que aquests infants puguin veure complert el seu desig.  L’any 2021 es van apadrinar 70 cartes en aquest projecte.