Imatge

Santa Coloma solidària, també al Nadal

Campanya de recollida de joguines i aliments

 

L’Ajuntament, amb la col·laboració de la Creu Roja del Barcelonès Nord i les diferents entitats i comerços de la ciutat, impulsa, un any més, la campanya de recollida de joguines: “Santa Coloma solidària, també al Nadal”.

Una iniciativa adreçada a tota la ciutadania, amb l’objectiu de donar suport a les famílies i infants amb menys recursos durant les festes de Nadal, unes dates especialment sensibles per les despeses complementàries que impliquen.

En l’actual context econòmic, molts nens i nenes continuen tenint dificultats per gaudir d’una joguina la nit de Reis i, per això, més que mai, la solidaritat de la ciutadania colomenca ha de fer-se visible, ja que els nostres infants i adolescents, i les seves famílies, tenen el dret a viure unes vacances de Nadal amb tota la il·lusió que es mereixen.

Tret de sortida al Teatre Sagarra

Un cop més, s’ha programat una sèrie d’actes solidaris, que es van iniciar el passat dia 3 amb una doble jornada en què les persones assistents als espectacles de les escoles de dansa de Rosalía Mulero i Yolanda Valero van poder fer les seves donacions de joguines.

El programa d’activitats continuarà amb la 2a cursa La Nadalenca dels elfs i les elfes del dissabte 16 (20 h), amb les 2.500 inscripcions a benefici de la campanya «Cap nen sense joguina» de Creu Roja -l’any passat es van aconseguir 10.000 euros- i la III Papanoelada Motera de Bikers solidaris de Santako el mateix dia 16 amb concentració a les 17 h i sortida una hora després al parc Europa amb la participació oberta a tota mena de motos, per a informació i inscripcions al 636 07 44 81.

El diumenge 10 (17 h), la Colonia Egabrense farà també una zambomba solidària a la seva seu del carrer Nàpols; i el diumenge 17 (17 h), la Hermandad Rociera Los Varales ha preparat un zambomba flamenca amb recollida de joguines a la plaça de Catalunya.

El  gran Quinto de Nadal que organitza el Pompeu Lab, el divendres 15 a partir de les 17:30 h a La CIBA també serà punt de recollida d’aquesta campanya.

Des de “Viu el Fondo” el dimecres 13 de desembre de 17:30h a 19:30h ts'ha organitzat amb Creu Roja una recollida de joguines a canvi d'entrades per la pista de gel, amb activitats nadalenques gratuïtes per infants i famílies, a la plaça del Rellotge

La Nit Solidària

Les nits del 21, 22 i 23 de desembre, a 8 establiments d’hostaleria i oci nocturn de la ciutat –Don Martín, Don Martín Plaza, Floren’s, Joco, Línea Uno, My Way 9, Yesterday i Milano- es recolliran joguines.

Cal recordar que en el decurs d’aquestes activitats només s’accepta la donació de joguines noves, sense embolicar, no sexistes, no bèl·liques i que fomentin el joc cooperatiu.

7a edició ‘Una carta, un somriure’

A l’Ajuntament es posa en marxa una nova edició de la iniciativa «Una carta, un somriure» adreçada a les treballadores i els treballadors municipals. L’acció consisteix a apadrinar una carta que els nens, les nenes i els i les joves del Centre Obert Rialles han escrit amb il·lusió a Ses Majestats els Reis Mags d’Orient demanant una joguina. Així doncs, els i les treballadors/es que vulguin ser padrins i padrines faran que aquests infants puguin veure complert el seu desig.

Enguany es faran més d’un centenar de cartes (109 en total) i com a novetat s’incorporen 30 cartes per a nens i nenes del projecte Xela, infants amb trastorn de l’espectre autista.

Col·laboració de les entitats esportives

Diferents clubs i entitats aprofitaran aquests dies per desplegar la campanya solidària de recollida de joguines, com ara el gimnàs Satori, amb una festival de kàrate el 17 de desembre al Pavelló Juan del Moral (9.30 h); o la jornada solidària de bàsquet, el 23 de desembre al Pavelló La Bastida (10 h). Industrias Garcia i Fundació Grama també han organitzat recollides solidàries. I, per últim, el 31 de desembre es farà el repte «100x100 natació» a Can Zam Duin (9 h), que destinarà la seva recaptació a l’associació ASDENT.