ERC - Combatre l'odi i l'extrema dreta a l’Ajuntament

Gemma Espanyol - Portaveu

Després de 6 plens, és inqüestionable que l'extrema dreta ha trobat un espai per propagar el seu discurs perillosament intolerant dins del nostre consistori. Aquest discurs posa les dones constantment al punt de mira de VOX. Persones immigrades, en situació de sensellarisme, independentistes, d'esquerres, antifeixistes i el col·lectiu LGTBI són també les víctimes directes d'aquesta retòrica discriminatòria.

En aquest context, ERC ha assumit la responsabilitat de plantar cara establint línies vermelles infranquejables basades en els drets humans i fent de bastió de contenció dins del consistori, com a única força d'esquerres i antifeixista. L'equip de govern ha de prendre accions immediates per modificar l'ordenació dels debats amb l'objectiu de neutralitzar discursos d'odi, masclistes i LGTBI-fòbics.

La presència al carrer és vital per aturar l'avanç de l'extrema dreta, i aquesta tasca ha de ser compartida: cal unir forces amb altres formacions d'esquerres i antifeixistes, a hores d’ara sense representació en el consistori.  A més, entitats socials i iniciatives populars com la comissió 27G continuen sent clau en aquesta lluita: la força col·lectiva pot ser decisiva per aconseguir frenar l'expansió de VOX als carrers. És hora de fer front comú per assegurar que l'extrema dreta no trobi més cabuda a la nostra comunitat.