QUAN TOT S’ENSORRA

Fotografies d'Anna Surinyach amb textos d'Agus Morales

Del 4 al 28 d'octubre, a la Sala Riu del Centre Cívic Riu.

Presentació: dimarts 4, a les 19 h.

CICLE DEXPOSICIONS

DIARIS DE VIATGES_2022 – Mirades indòmites

Cartell exposició

Es tracta d'una exposició sense fronteres que es fixa en la reacció de persones i  col·lectius quan s’enfronten a una emergència. L'exposició sorgeix de l’edició #15 del projecte FOTOINTERPRETACIONS. Un treball  que estimula el diàleg entre la fotografia i la literatura. Entitats organitzadores: Revista 5W i Territorios Libres.

"Quan tot s'ensorra" mostra busca un discurs universal sobre la reacció humana a emergències humanitàries arreu del món. També a casa nostra. Consta de 36 imatges de la fotoperiodista Anna Surinyach, que van ser fetes a llocs com República Centreafricana, Colòmbia, Sudan del Sud, Grècia, Bangladesh, Nigèria, Txad o la mar Mediterrània. Tot plegat amb poemes de l’escriptor Agus Morales, que ens endinsen en les vivències que veiem a les fotografies.

L’exposició es divideix en tres fases. La primera és quan esclata l’emergència (una guerra, una crisi nutricional, una pandèmia). La segona és la reacció antropològica a una situació límit, que té molt a veure amb el treball en comunitat. La tercera són els camins que s’obren quan els pitjors moments ja han passat: la por, però també l’esperança. La mostra s’inspira en el llibre Cuando todo se derrumba (Libros del K.O., 2021) d’Agus Morales, una crònica sobre la pandèmia a Catalunya que busca paral·lelismes amb emergències humanitàries globals.