Foto d'un piano
Foto d'una guitarra

Línies de Formació

L’Escola Municipal de Música Can Roig i Torres ofereix des del curs 2012-13 unes noves Línies de Formació pels ciutadans i ciutadanes de Santa Coloma que vulguin gaudir de l’aprenentatge musical.

  • Taller de piano modern: Adreçat a pianistes amb nocions bàsiques de llenguatge musical modern, on ens aproparem des de diferents àmbits a l’ús del piano com a eina de creació musical en la música moderna i de tots els temps. Una manera divertida, amena i pràctica de treballar per  tenir aquells recursos que permetin ampliar el repertori i ser més independent davant el fet musical. Classes col·lectives d'1 hora setmanal de 2 alumnes.
  • Taller de guitarra moderna: Adreçat a guitarristes de qualsevol nivell, amb o sense experiència prèvia. Es treballarà la tècnica i el llenguatge de la guitarra elèctrica en els estils blues, rock, heavy i jazz, i ens introduirem en la improvisació com a eina d'expressió musical principal amb el nostre instrument, sigui quin sigui el nostre estil. Classes col·lectives de 4 alumnes d'1 hora setmanal.
  • Coral per a adults: Adreçat a qui vulgui gaudir de la música i compartir el fet de cantar en grup, amb o sense coneixements musicals. Es treballarà  repertori  coral de diferents estils, popular, gospel, clàssic… Possibilitat de participar i col•laborar en les diferents activitats que programa l’Escola. Classes setmanals d'1,30h.
  • Banda de l’Escola de Música: Adreçat a amateurs i/o estudiants, que toquin algun instrument de vent-fusta, vent-metall o percussió, i  tingui ganes de passar una bona estona fent música.  Assaigs d’1’30 h. setmanals.
  • Taller de Combo: Classes setmanals col·lectives, on els alumnes de diferents instruments formen un conjunt on interpretaran peces de diferents estils: jazz,, funk, , latin, soul, blues… creant així un repertori dels temes més representatius de cada branca. En funció dels alumnes inscrits es poden fer combos o formacions musicals de diferents estils: Combo de Blues, Combo de Jazz, Combo modern… En cada un d’ells es tractaran d’aprop les característiques de cada estil treballant temes del repertorii.

Es necessiten coneixements musicals.

  • Taller de Trompa, Trompeta i Trombó: Classes setmanals col·lectives dels diferents instruments  de la família de vent metall.
  • Taller de Percussió :Classes setmanals col·lectives de bateria. Classes setmanals col·lectives de percussió clàssica   (Intruments d’orquestra simfònica) Timbales, marimba, bombo, plats...
  • Taller de Percussió Ètnica : Activitat per millorar i potenciar elements de relació i sincronia. Per crear un ambient favorable d'unió, servint-nos de la música en general i de la percussió en particular com a element central.

Qui no ha tingut alguna vegada la curiositat o ha sentit la necessitat de tocar un instrument de percussió? Aquesta és la màgia que amaga la música i, en concret, la percussió. I tots tenim el dret d'apropar-nos a ella, de gaudir-la, de ser els protagonistes, de convertir-nos en creadors. És una experiència intensa per gaudir de la sensació de tocar un djembe, o un darbuka o un cajón,  de generar ritmes, de tocar en grup, en definitiva, de fer música. Per poder percebre la força del grup i al mateix temps la potència i la singularitat de cada participant en particular.

ACTIVITAT  D’UNA HORA SETMANAL DIRIGIDA A QUALSEVOL TIPUS DE PÚBLIC, SENSE RESTRICCIÓ. Hi poden participar nens, joves, adolescents, adults, mares, pares, gent gran…