Tornem a l'escola

Portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya

Sam Núñez

Les escoles i instituts de Santa Coloma comencen un nou curs marcat novament per la Covid-19. El Govern de la Generalitat inverteix 42 milions d'euros per mantenir els reforços de personal i promou la millor eina per recuperar la normalitat als centres educatius, la vacunació.

El curs comença amb un retard en la instal·lació de mòduls de l'Institut "9" a causa d'un problema amb la maquinària. Hem traslladat la nostra preocupació al departament d'Educació i a Infraestructures.cat per tal que accelerin al màxim les obres. Per part seva, l’Ajuntament encara no ha cedit a la Generalitat els terrenys a Safaretjos per a la construcció de l'edifici definitiu de l'institut, provocant que les obres no puguin planificar-se.

Pel que fa a l'oferta educativa postobligatòria s'ha detectat un augment en les preinscripcions de FP a la ciutat. Quan finalitzi el període de matriculació veurem que, malgrat l'augment de la demanda, s'han cobert la majoria de sol·licituds, ja que un únic alumne pot realitzar múltiples instàncies a diferents cicles i el departament ha obert 2 línies noves a l'institut les Vinyes i la Bastida i augmentarà les places a l’IOC per completar l’oferta. L'increment de la demanda de la Formació Professional és una molt bona notícia perquè representa un èxit pel país.

Cal destacar que l'oferta a la ciutat és molt àmplia i garanteix que tot l'alumnat disposi de places públiques per continuar la seva educació postobligatòria. De fet, queden més de 100 places lliures per cursar batxillerat. El Govern de la Generalitat té com a prioritat l’educació, avancem en la millora de les oportunitats educatives a la ciutat!