L’educació, pilar de la igualtat d’oportunitats

Portaveu del grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)

Sam Núñez

El curs escolar 2022-2023 avançarà una setmana l’inici de les classes, començaran el dilluns 5 de setembre. El canvi en el calendari escolar anunciat pel conseller d’Educació, Gonzàlez-Cambray, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès respon a una demanda històrica d’un ampli sector de la societat i contribuirà a millorar els resultats educatius, facilitar la conciliació de les famílies i reforçar la igualtat d’oportunitats.

La gran majoria de famílies no disposen de vacances la primera quinzena de setembre, i per tant, la mesura contribueix a la conciliació. També respon a una perspectiva feminista, cal ajudar aquells membres de la família que assumeixen actualment el pes més gran de la cura dels infants, que en la majoria de casos són les dones, així com les famílies monomarentals. L'avançament del curs escolar afavoreix una major igualtat d’oportunitats, perquè beneficia especialment a l’alumnat que durant l’estiu no té els recursos econòmics suficients per a les activitats de lleure educatiu.

Des d’Esquerra Republicana estem convençuts que aquesta mesura va en la línia de fer de l’educació un pilar de la igualtat d’oportunitats, i fer dels infants persones preparades, solidàries, crítiques i compromeses. Volem aprofitar per fer valdre la gran tasca i l’esforç extraordinari que està duent a terme la comunitat educativa des de l’inici de la pandèmia per tal de mantenir les escoles obertes. També ens agradaria recordar que el curs vinent la Generalitat de Catalunya s’ha compromès a impulsar la gratuïtat al curs P2 d’escoles bressol precisament perseguint els mateixos criteris d'igualtat d’oportunitats i conciliació de les famílies amb el món laboral.