Tarifes de transport que no s'adapten a la realitat

Portaveu del Grup Municipal de Ciutadans

Dimas Gragera Velaz

En els últims dies hem conegut la nova proposta de l'ATM pel que fa a la tarificació, uns preus que en la pràctica van a penalitzar a molts usuaris de l'transport públic i que segur que no han tingut en compte l'opinió ni les necessitats dels usuaris abans de implementar-se. Portem anys d'augments continuats en els preus de bitllets, uns augments que ataquen directament a les classes populars, a persones que des d'aquests barris hem de desplaçar-nos a treballar a altres zones de l'àrea metropolitana.

L'augment d'aquestes tarifes és conseqüència directa de la mala gestió de l'transport públic metropolità gestionat per diferents partits amb el mateix fracàs i el que és pitjor, sense presentar un projecte. Des Cs qüestionem les noves tarifes; a la fi afectaran de forma directa a l'títol de transport més utilitzat per la ciutadania, l'abonament de deu viatges (T-10), que augmentarà el seu preu un 11%. Per això, hem demanat la suspensió d'aquesta pujada de forma immediata.

Des d'aquestes línies ens unim a les reivindicacions de molts usuaris, defensarem aquests posicionaments en les institucions a l'igual que defensem fermament, i jo mateix el vaig presentar al parlament de Catalunya, que la connexió de l'L1 entre Fondo i el centre de Badalona es finalitzi , ja que estem farts de sobrecostos en els projectes inacabats com els de la L9 i de promeses incomplides que a la fi sempre acabem pagant els mateixos. Davant grans anuncis i polítiques d'aparador o d'enfrontament ideològic, des Cs seguirem centrats en defensar propostes que millorin el dia a dia dels nostres barris.