Vives ens volem, prou de violències contra les dones!

Publicat a L'Ajuntament Informa del 5 de novembre de 2021

Els indicadors de violència masclista es van disparar durant la pandèmia i s'han continuat incrementant, segons dades de l'Observatori contra la Violència Domèstica i Gènere. Es tracta d'una realitat crua que, lluny de cessar, augmenta. Per tant, ara més que mai, no hem de baixar la guàrdia. Des de l'Ajuntament seguim dedicant esforços per combatre les violències i per acompanyar les víctimes, per recolzar-les en els processos datenció i recuperació des de La CIBA; també en la línia de la sensibilització i prevenció dels abusos als instituts de secundària. Perquè totes i tots hem d'estar alerta i mostrar tolerància zero davant de qualsevol tipus de violència, ja sigui psicològica, sexual o vicària. En aquest sentit, Santa Coloma sempre ha demostrat un compromís ferri contra les manifestacions extremes de desigualtat entre homes i dones. I ho tornarem a fer aquest mes de novembre, a través del programa d´actes que hem preparat per commemorar el #25N, Dia internacional per l´eliminació de les violències contra les dones, en col·laboració amb entitats i associacions de la ciutat, i que té un potent lema: «Visques ens estimem, prou violències contra les dones!»

Aquest any destaquen interessants propostes com «25N Street Art», una campanya de sensibilització i prevenció a través de l'art urbà, on els centres de secundària i el seu alumnat han tingut un paper protagonista. L'educació dels i les joves en la prevenció són fonamentals per superar desigualtats, prejudicis i estereotips, que són l'avantsala de les violències.

Per això, aquest mes de novembre ha de ser un moment per a la trobada i la reflexió, per reivindicar, sensibilitzar i combatre una xacra que hauria de tenir els dies comptats. Us proposem, a través de manifestacions com la música, la poesia, les exposicions i altres intervencions artístiques, veure i entendre que una altra societat és possible. Una sense violències i on les llibertats i els drets humans de les dones estiguin garantits i siguin indiscutibles