Un pressupost per fer front als reptes de ciutat

Publicat a L'Ajuntament Informa del 19 de novembre de 2021

El pressupost municipal és una eina fonamental per poder executar aquelles mesures i projectes que necessita Santa Coloma, i per pal·liar els efectes que encara vivim per la pandèmia de la Covid-19. El 2021 ha estat un any marcat per la necessitat d'esmorteir, a les famílies ia les empreses colomenques, les conseqüències de la crisi econòmica i social, que ha condicionat la nostra execució pressupostària, reforçant aquells eixos d'atenció a la ciutadania, als comerços ia les persones autònomes.

És un fet que leconomia està remuntant; s'ha reprès l'activitat cultural i social, cosa que influeix en una recuperació del sector comercial i de la restauració, però no podem abaixar la guàrdia. Aquesta setmana hem aprovat al ple extraordinari de dilluns la proposta inicial de Pressupost Municipal 2022, que serà el més alt de la història de la ciutat i amb el que seguirem contribuint a la reactivació econòmica, social i cultural de Santa Coloma. Destaco tres eixos fonamentals: el suport a l'economia de les famílies, el reforçament de la seguretat i el civisme, i el manteniment i la neteja de l'espai públic. Aquestes són sens dubte prioritats de l'equip de govern i estan materialitzades en la proposta de pressupost aprovada per al 2022.

Santa Coloma continua sent la ciutat de la igualtat doportunitats. Per això, és fonamental continuar invertint en polítiques de suport a les famílies i col·lectius vulnerables, perquè ningú no es quedi enrere. Però també és important poder viure a una ciutat confortable, cuidada i neta; hem augmentat la inversió prevista en la millora i la neteja de l'espai públic i en la reurbanització dels barris, encara que aquests esforços han d'anar acompanyats de la coresponsabilitat ciutadana. També materialitzem el reforç econòmic en matèria de seguretat, amb l'augment del nombre d'agents i del parc mòbil, i no oblidem continuar amb la línia d'ampliar el parc públic d'habitatges. És un pressupost real, per ser al costat dels qui hem d'estar: la ciutadania.