Som una ciutat compromesa amb els drets de la infància i la igualtat d'oportunitats

Publicat a L'Ajuntament Informa del 17 de novembre de 2023.

Santa Coloma és «Ciutat Amiga de la Infància», un distintiu que ens va atorgar UNICEF el 2018 i que suposa un reconeixement internacional de la feina ben feta pel que fa a la defensa dels drets i la igualtat d'oportunitats dels nens i les nenes a Santa Coloma. A partir de mesures com les beques menjador, els ajuts a les activitats extraescolars o de nous projectes com «Hola nadó», «Menuda Ciba» o la constitució del nou Consell de la Infància, estem consolidant el model de ciutat que cuida i protegeix la infància en totes les etapes de vida. Enguany, hem posat en marxa el Cicle dels Drets de la Infància, amb un ampli programa d'activitats, per presentar nous programes i projectes i que tindrà com a colofó la celebració de la gran Festa de la Infància al parc de Can Zam, en el marc del Dia Internacional, per sensibilitzar a tota la població en aquesta necessària lluita conjunta contra les desigualtats, per la defensa del benestar i per erradicar les violències i la pobresa, que són els grans reptes als quals ens enfrontem, des dels governs locals i com a societat.

Des de l'equip de govern volem refermar que els i les infants i adolescents són ciutadania de ple dret i que la seva veu compta i molt! Aquest compromís es materialitzarà amb la constitució del Consell de la Infància, el pròxim 22 de novembre, amb la presa de possessió dels consellers i les conselleres, que formaran part activa de les decisions de ciutat. La participació dels més petits és un dret indiscutible per avançar cap a una ciutat millor.

Estem posant les bases per garantir una vida d'oportunitats des de ben petits, cuidant especialment l'etapa de 0 a 3 anys i posteriors, amb més llars d'infants, amb més suport a la infància amb necessitats especials i a la criança. També considerem cabdal poder garantir que els nens i les nenes puguin créixer i desenvolupar-se lliures de violències. Per això, continuarem promovent mecanismes per protegir-los des d'equipaments com La CIBA i a través de tallers de prevenció a les escoles i instituts. Perquè una ciutat que respecta els drets de la infància és una ciutat que té present i molt futur!