Som ciutat universitària, motiu d'orgull i sinònim de progrés

Publicat a L'Ajuntament Informa del 9 de juliol de 2021

Podem sentir-nos orgullos@s i treure pit: la nostra ciutat compta amb quatre centres de formació universitària de primer nivell amb equipaments excepcionals on la ciutadania pot cursar estudis superiors, a partir d'una oferta que inclou més d'una vintena de graus, postgraus, màsters i especialitzacions. Tenim un campus d'excel·lència internacional especialitzat en alimentació i salut —el Campus de l'Alimentació de la UB al Recinte Torribera— on es realitzen investigacions científiques internacionals i recerca, a més d'impartir graus com el de Ciències Culinàries i Gastronòmiques, entre altres. En conjunt suposen grans oportunitats de formació i accés al mercat laboral per a la ciutadania que cal aprofitar.

És un fet que les empreses demanden treballadors i treballadores cada cop més especialitzades i que l'àmbit de l'alimentació i salut constitueix un pol d'atracció amb moltes potencialitats que cal reivindicar. En aquest sentit, les administracions públiques i institucions hem d'impulsar i fomentar l'accés de la ciutadania a aquests estudis superiors cada cop més especialitzats. En aquesta línia, des de l'equip de govern seguim apostant pel projecte «Santa Coloma, Ciutat Universitària», que és un exemple de com la suma de voluntats compartides de les institucions que en formen part, entre elles la Universitat de Barcelona i l'Ajuntament, està suposant el creixement dels projectes en comú com el Campus de l'Alimentació de Torribera cada cop més vinculat a la ciutat.

Aquesta setmana hem fet un pas més d'aquest projecte de progrés amb la consolidació de l'Escola Universitària d'Estiu, programa formatiu «Els Juliols de la UB» al nostre municipi. Hem signat un conveni amb la UB i amb l'Institut de Formació Contínua-IL3 amb què confirmem la solidesa d'un projecte universitari assentat a la ciutat i amb moltes perspectives de creixement gràcies al treball conjunt de les institucions que formen part d'aquest gran hub dedicat al món acadèmic, la recerca, la investigació i la docència especialitzada. Tenim molts motius per ser optimistes i orgullos@s de la ciutat on vivim!.