Santa Coloma millorant en seguretat i civisme

Publicat a L'Ajuntament Informa del 16 de juliol de 2021

En la recent Junta Local de Seguretat va quedar clar que en el primer semestre del l'any han millorat les xifres de seguretat a la nostra ciutat i que, en general, la mitjana de delictes segueix sent inferior a la majoria de les grans ciutats de Catalunya. Les dades presentades pel conseller d'Interior així ho avalen: s'han reduït els delictes amb força (un 22%) i els delictes contra la seguretat viària (un 16,7%) entre altres xifres rellevants, respecte a abans de la pandèmia . I tot això és degut a diferents aspectes però voldria destacar, especialment, la magnífica coordinació i treball conjunt que realitzen els cossos de seguretat per i per a la nostra ciutat -Mossos d'Esquadra i Policia Local- ia la imprescindible col·laboració ciutadana, que segueix sent fonamental per prevenir i ajudar a combatre els delictes.

Des de l'equip de govern seguim reforçant els equips humans i desplegant totes les mesures necessàries en matèria de seguretat, civisme i per una convivència tranquil·la, perquè per a nosaltres segueix sent una prioritat, tot i que les xifres segueixin millorant. L'estiu passat vam incrementar la plantilla de la Policia Local ia més es van destinar 13 efectius dels Mossos d'Esquadra a la nostra ciutat que hem aconseguit que es consolidin per part de la Generalitat i que puguin seguir operant en estreta col·laboració amb els nostres efectius locals. Però a més, a principis de juny activem el Pla Especial d'Estiu que ha suposat l'augment de la patrulla a la via pública i més operatius conjunts de el Cos Nacional de Policia, Mossos i Policia Local. En conjunt, ens estan ajudant a que puguem dir que Santa Coloma és una ciutat segura.

Vull aprofitar aquestes línies per per fer una crida a la responsabilitat de tota ciutadania enfront de l'augment de contagis per la variant delta del Covid-19, per la necessitat d'extremar precaucions i de respectar les mesures de seguretat disposades, perquè només així podrem contenir aquesta cinquena onada. La col·laboració de tots i totes és vital, ara més que mai!