Santa Coloma, Ciutat Amiga de la Infància

Publicat a L'Ajuntament Informa del 12 de novembre de 2021

El passat 8 de novembre va fer tres anys que Santa Coloma va rebre el distintiu de Ciutat Amiga de la Infància, un important reconeixement que concedeix UNICEF a municipis que prioritzen la defensa dels drets dels nens i nenes, i per garantir-ne el benestar i promoure'n una infància més segura i feliç. En concret, UNICEF va destacar que, des de l'Ajuntament, desenvolupem mecanismes reals de participació dels més petits orientats a fer una ciutat més amable i habitable, una ciutat per viure i conviure en igualtat d'oportunitats. En aquesta línia d'inclusió i participació dels nens i les nenes a la vida de Santa Coloma i per donar a conèixer i reivindicar els drets dels més petits, hem organitzat a Can Zam una gran festa al Dia Internacional de la Infància, el proper 20 de novembre.

La nostra Festa de la Infància serà una jornada lúdica i familiar, que comptarà amb tallers, jocs, exposicions, espectacles i la presentació de projectes de ciutat per visibilitzar que la protecció de la infància és i ha de ser prioritària. En això anem de la mà Ajuntament, escoles, organitzacions i entitats de la ciutat, per centrar-nos en polítiques i iniciatives conjuntes que promoguin els drets d'accés a l'educació, la bona convivència, la no-discriminació —contra l'abús, la violència o l'explotació— la promoció de recursos per a un desenvolupament físic, mental i social saludables, així com el foment de la participació al progrés de les ciutats. Recordem que els drets de la infància són un conjunt d'obligacions i responsabilitats que cal complir i respectar; són drets indivisibles, interdependents i que estan vinculats els uns amb els altres.

Aprofitarem aquesta jornada festiva perquè la ciutadania pugui saber com garantim i protegim els drets dels nens i les nenes a Santa Coloma i, alhora, el 20N també ens ajudarà a recordar que cal redoblar esforços a tot el món perquè el ple desenvolupament de la infància es compleixi en tots i cadascun dels racons del planeta.