Programa 'Treball als barris': promovent la igualtat d'oportunitats i la justícia social

Publicat a l'Ajuntament Informa del 10 d'octubre de 2024.

Des de l'Ajuntament, a través de l'empresa municipal Grameimpuls, i amb la col·laboració del Ministeri de Treball i Economia Social i del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, hem engegat una nova edició de Treball als barris que, a partir de diferents programes de formació i ocupació, té l'objectiu d'ajudar la ciutadania amb més dificultats d'accés al mercat laboral, per facilitar-vos l'oportunitat de treballar en la millora de diversos barris de la ciutat. Any rere any aquest programa està demostrant bons resultats en la reducció de l'atur a la ciutat i, alhora, estem contribuint a la formació i ocupació dels joves, de les persones més grans de 45 anys i de les dones en situació de vulnerabilitat, entre altres col·lectius.

En aquesta edició hi participaran més de 1.300 colomencs a partir de set dispositius d'inserció laboral, entre els quals també s'inclouen els Plans d'ocupació municipal, amb els quals podrem fer treballs de reparació de la via pública, jardineria, neteja urbana i manteniment d'edificis municipals, entre d'altres necessitats de ciutat. Aquestes persones treballaran per i per a la millora de Santa Coloma, cosa que és un orgull. La seva feina i dedicació és imprescindible per ajudar-nos a aconseguir un espai públic més confortable i curós. També vull destacar el projecte de la Casa d'Oficis vinculat al sector de la restauració, el medi ambient i la sostenibilitat, i dirigit a persones joves d'entre 16 i 29 anys.

Amb «Treball als barris» estem generant un sentiment important de pertinença i estima per la nostra ciutat i es tracta, sens dubte, d'un projecte que està canviant moltes vides. Des de l?equip de govern creiem que iniciatives com aquesta continuen sent fonamentals en la lluita per la igualtat d?oportunitats i la justícia social. Perquè ningú no es quedi enrere, continuarem impulsant mesures per promoure un creixement econòmic sostenible i per aquest horitzó del bé comú. Treballant per una Santa Coloma inclusiva, resilient i on el progrés de les persones estigui garantit.