Nous plans d'ocupació: treballant per millorar la nostra ciutat

Publicat a l'Ajuntament Informa del 13 d'octubre de 2023.

Santa Coloma avança en el model de ciutat que cuida i ho fa a totes les etapes de la vida, donant suport a la ciutadania amb programes per la igualtat d'oportunitats i el creixement personal i professional amb plenes garanties. Un exemple són els plans docupació. Des de l'Ajuntament, a través de l'empresa municipal Grameimpuls, hem engegat una nova convocatòria perquè creiem que és un recurs fonamental per lluitar contra l'atur i per ajudar aquelles persones amb més dificultats d'accés al mercat laboral. En aquesta nova edició hem contractat 83 persones -programa Treball i Formació- amb l'objectiu de donar suport als col·lectius amb més dificultats d'accés a una feina, com són les persones en situació d'atur de llarga durada, les persones beneficiàries de la Renda Garantida de Ciutadania, els més grans de 52 anys i les dones.

En aquesta nova edició oferim l'oportunitat que aquestes persones treballin per i per a Santa Coloma, fent reparacions en voreres, mobiliari urbà i parcs, a més de tasques de neteja, entre altres importants intervencions per a més confort a la via pública. Són colomencs que contribueixen a millorar la qualitat i la confortabilitat de l'espai públic, cosa que incideix en positiu en el civisme, la convivència i l'estima per la nostra estimada ciutat. Però, a més, suposa una important oportunitat per adquirir l'experiència laboral necessària com a passarel·la per continuar un futur professional pròsper i sòlid. Un cop finalitzin aquesta convocatòria de Plans d'Ocupació, continuarem acompanyant i assessorant els participants en el procés d'inserció laboral posterior.

A més de poder millorar l'ocupabilitat de Santa Coloma, aquest programa també proporciona formació en competències digitals, que són tan necessàries en el moment que vivim i per a la recerca de noves oportunitats d'ocupació. Volem fer front a la bretxa digital i eliminar barreres. La Santa Coloma que cuida és també la que ajuda els colomencs i les colomenques per un present i un futur professional prometedors