Millores per la igualtat d'oportunitats i la innovació en educació pública

Publicat a L'Ajuntament Informa del 23 de setembre de 2021

Una educació pública de qualitat és el motor imprescindible per garantir la igualtat d'oportunitat de la ciutadania i perquè les ciutats avancin cap a un model més sostenible, inclusiu i igualitari. Per caminar cap a aquest model és fonamental que els equipaments dels centres escolars estiguin actualitzats i puguem avançar-nos a les noves necessitats dels professionals i de l'alumnat.

Cal recordar que les grans intervencions, la gestió de les escoles i el programa educatiu són competència directa de la Generalitat de Catalunya; no obstant, l'Ajuntament s'encarrega de realitzar obres de petit format per al manteniment i actualització de les instal·lacions dels edificis escolars. Cada estiu, quan finalitza el curs, executem actuacions de millora en equipaments públics i aquest any hem realitzat una vintena d'intervencions amb una inversió de 340.000 euros, perquè es puguin realitzar les classes i vida escolar amb totes les comoditats i d'acord amb el projecte educatiu de cada centre.

Hem prioritzat l'adaptació de les aules per garantir accés d'escolars amb mobilitat reduïda. A més, hem habilitat la nova cuina de l'Escola Sagrada Família i una nova aula de psicomotricitat. Una altra important novetat és que hem posat en marxa la primera smart classroom de la ciutat, un nou projecte d'innovació educativa que estendrem a altres centres escolars de la ciutat. Podem dir amb orgull que es tracta d'una iniciativa pilot amb la qual Santa Coloma torna a ser referent en innovació i en la defensa de la cultura de valors. Són, en definitiva, polítiques alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Sabem que queden reptes per aconseguir. Per això, seguirem pressionant perquè la Generalitat de Catalunya compleixi amb els compromisos adoptats i seguirem dedicant esforços per seguir sent la ciutat educadora, transformadora i de progrés que som. Per unes aules plenes de vida i innovació. Fem-ho possible!