La Santa Coloma verda: un patrimoni natural que és orgull de ciutat

Publicat a L'Ajuntament Informa del 10 de juny de 2022

Santa Coloma és una ciutat que enamora i sorprèn totes les persones que ens visiten per primera vegada. Vivim envoltats i envoltades d'espais verds i de medis naturals recuperats per a la ciutadania, com és el Parc Fluvial del Besòs i la nostra fabulosa Serra de Marina, amb espais singulars que conviden a gaudir-los i recórrer-los, ja sigui per passejar o fer esport. Són entorns magnífics, que atrauen un turisme familiar, ecològic i sostenible, també per a ús de la ciutadania. Pensant precisament en les persones que ens visiten, així com en els colomencs i les colomenques que vulgui gaudir de la Santa Coloma verda, hem editat la guia Espais naturals, fonts i miradors, amb la qual donem a conèixer aquells racons més especials de la nostra ciutat, des d'on poder observar una naturalesa plena de bells detalls i sorprenents contrastos a vista d'ocell.

Podem dir amb orgull que la nostra ciutat ofereix un ric patrimoni natural que cal continuar cuidant i posant en valor. Actualment, a través de la dignificació de diferents espais als barris disposem de sis miradors, àrees de descans i pícnic, i espais emblemàtics que formen part de la nostra identitat colomenca a més d'entorns i recorreguts en plena natura per practicar el senderisme. La Font de l'Alzina, la Font de Sant Roc, el Parc Forestal de la Bastida i el poblat ibèric del Puig Castellar en són grans exemples, entre d'altres, que hem volgut destacar en aquesta nova guia que complementa el mapa turístic de Santa Coloma.

Estic segura que amb la guia Espais naturals, fonts i miradors podreu descobrir i redescobrir nous racons per visitar-los i gaudir-ne, sempre des del civisme i la cura de l'entorn natural. És la Santa Coloma verda que estem consolidant com a destinació turística metropolitana i que volem potenciar, en sintonia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l'Agenda 2030 de les Nacions Unides. Un triomf ecològic de celebrar i del qual sentir-nos privilegiats.