La infància en el centre: per la Santa Coloma de drets i oportunitats!

Publicat a L'Ajuntament Informa del 18 de novembre

La nostra ciutat demostrarà, una vegada més, en la Festa de la Infància que celebrarem a Can Zam, que treballa molt bé en xarxa per la defensa dels drets dels nens i les nenes, perquè tinguin totes les necessitats cobertes i per una vida lliure de violències. En el marc del 20 de novembre, Dia Internacional de la Infància, ens sumem a les diferents reivindicacions amb una jornada lúdica i familiar que comptarà amb tallers, jocs, concerts i food trucks, a més de la campanya del mocador solidari, en col·laboració amb la Creu Roja, Banc d'Aliments i el Consell de la Infància. Volem visibilitzar que la protecció de la infància és i ha de ser prioritat conjunta d'institucions, governs, escoles, entitats i famílies. En això hem de continuar units i unides, promovent mesures per una educació de qualitat, per posar fi a la pobresa, per garantir la salut i el benestar dels infants, en pro de la igualtat de gènere i pel dret a créixer en un entorn segur.

Des de l'Ajuntament i l'equip de govern que presideixo, continuem treballant intensament en favor de la igualtat d'oportunitats i per garantir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que tenen en la infància un àmbit prioritari, per no deixar ningú enrere. Garantir el benestar dels nens i les nenes és una condició essencial per complir la denominada Agenda 2030 de les ciutats, i fer realitat els ODS és una aposta per un model social i polític de les ciutats que ha de posar en el centre la infància, especialment als petits i les petites més vulnerables.

Com a alcaldessa, és un orgull recordar que el passat 8 de novembre va fer quatre anys rebem el distintiu de «Ciutat Amiga de la Infància», un important reconeixement d'UNICEF a municipis que prioritzen la defensa dels drets dels nens i les nenes i que fomenten la seva participació activa en òrgans estables i reconeguts. La creació del Consell de la Infància ha fet que la mirada de les persones més joves transformi el nostre present i el futur, per una Santa Coloma sostenible, habitable i de progrés, per una ciutat que garanteix els drets i les oportunitats.