El sector de la restauració i l’hostaleria és, sens dubte, un dels motors econòmics més importants de la ciutat. La qualitat i la diversitat gastronòmica que ofereixen els establiments locals suposen un dels principals atractius del municipi, tant a dins com enfora. Des de l’Ajuntament ja fa temps que estem donant un important suport al sector a partir de diferents plans, iniciatives i esdeveniments com «Santa Coloma degusta», el Corretapa o la Mostra Gastronòmica, a més dels ajuts per a la millora dels negocis i la competitivitat. En aquesta línia, l’any passat vam encetar un pla pilot de dinamització de locals de la zona centre que ara estenem a tots els barris de la ciutat: fins a 580 establiments del sector se’n podran beneficiar. Parlem d’ajuts econòmics per a millores dels locals, assessorament professional en imatge i gestió de recursos humans, entre d’altres. Alhora, des de l’equip de govern continuem apostant per vincular la restauració local a projectes de rellevància com ara «Santa Coloma ciutat universitària», a partir del Campus de l’Alimentació de la UB, el de la vinya d’en Sabater o a través de la moneda local (grama). S’estan creant unes sinèrgies molt positives, entre els sectors públic i privat, amb les quals hem aconseguit posicionar Santa Coloma com a ciutat referent en gastronomia i alimentació a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i més enllà.