Cuidem i donem suport a les nostres persones grans: Li ho devem!

Publicat a l'Ajuntament Informa del 22 de setembre de 2023.

El proper 1 d'octubre és el dia de la gent gran i, des de l'Ajuntament, hem preparat un ampli programa d'actes on donarem a conèixer diferents programes i recursos que tenim en marxa, i projectes imminents, per garantir-ne el benestar i el de la ciutadania que les acompanya i les cuida.

A Santa Coloma, dos de cada 10 colomencs són persones de més de 65 anys, veïns i veïnes amb diferents necessitats segons l'etapa de vida en què es troben, la situació familiar i les condicions de salut, i que per això requereixen, a cada moment, una atenció especial, acompanyament i serveis que ajudin a preservar la seva dignitat i qualitat de vida.

Per això, des de la proximitat i el treball continuat, estem donant resposta i avançant-nos als nous reptes que han de millorar el dia a dia dels nostres i les nostres persones grans i per fer de Santa Coloma una ciutat més confortable i respectuosa. Aquest és el model de ciutat que volem, el de ciutat que cuida i reconeix l'important paper i llegat de les persones que han lluitat per convertir la nostra ciutat en allò que avui és.

Crec fermament que la feina i els esforços invertits per desenvolupar aquest model estan ajudant a millorar la qualitat de vida dels veïns i les veïnes més grans de 65 anys. I ho fem a través de programes de proximitat com «Al Costat de Qui Cuida», recolzant i assessorant les persones cuidadores no professionals, o col·laborant amb el programa «Sempre acompanyats» amb què es fa front a situacions de soledat no desitjades, entre altres recursos necessaris.

A més, continuarem posant en marxa nous serveis com és el cas del nou Centre de Dia Josefina Manresa, també en la línia del model de ciutat que té cura. Estem ultimant els treballs d'adequació del vostre espai a l'antiga Escola Miguel Hernández, al costat de l'edifici d'habitatges dotacionals per a gent gran que ja està funcionant, el primer que hem construït a la ciutat i en farem més. Des de Santa Coloma, seguim mirant cap al futur i ho fem sempre al costat de les nostres persones grans.