Al costat de les famílies: programa municipal de beques-menjador

Publicat a L'Ajuntament Informa del 29 d'octubre de 2021

Fa vuit anys que vam posar en marxa el programa de beques-menjador 'El menjador de l'escola a l'abast de tothom', per ajudar a la conciliació econòmica i laboral de les famílies i poder garantir una alimentació sana i equilibrada dels nens i nenes de la ciutat. Any rere any hem augmentat la seva dotació pressupostària perquè creiem que projectes com aquest garanteixen la igualtat d'oportunitats i serveixen de suport fonamental a l'economia de moltes llars colomenques, especialment copejades per la crisi de la Covid-19.

És més que demostrat científicament la relació directa que hi ha entre l'alimentació i el rendiment escolar. De fet, la Societat Espanyola de Dietètica i Ciències de l'Alimentació (SEDCA) ha constatat en un estudi que l'alimentació equilibrada en els joves influeix positivament en el rendiment escolar i el desenvolupament cognitiu. Per tant, com a govern municipal i des de les administracions públiques, cal promoure i garantir una nutrició adequada a la població, i sobretot des d'una edat primerenca. En aquest sentit, creiem que des dels menjadors escolars s'està fent una tasca magnífica per part dels professionals que en formen part. Es tracta d'un programa pedagògic que promou hàbits saludables i que influeix en la vida i el creixement sa dels nostres fills i filles.

Aquest curs 2021-2022, amb el programa municipal de beques, estem ajudant que quatre de cada deu escolars d'educació infantil i primària tinguin cobert el menjador escolar, cosa que significa que estem garantint que almenys rebin un àpat equilibrat i saludable al dia . Cal destacar també que vam ser pioners a nivell de país amb aquest important projecte i vam tornar a ser-ho quan ho vam traslladar als tres instituts de secundària la ciutat.

Són iniciatives que faciliten la vida de moltes famílies colomenques i que promouen que els més petits puguin seguir les classes amb les garanties més grans possibles d'aprenentatge i desenvolupament. És un exemple més de la inclusió, de la justícia social i de la lluita contra les desigualtats com a eixos centrals de les nostres polítiques.