Premi Joan Gomis per a treballs de recerca de batxillerat

Cartell del premi

Convocatòria per 2021 del XVI PREMI DE RECERCA PER A LA PAU que, des del curs 2014-15, s’atorga conjuntament amb el Premi Joan Gomis de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

S’hi poden presentar treballs de recerca de batxillerat que hagin estat realitzats per estudiants matriculats als centres educatius catalans durant el curs 2020-21 i que tractin alguna qüestió relacionada amb la cultura de pau.

Entre les diverses temàtiques vinculades a aquest àmbit hi ha la solidaritat internacional, el desenvolupament humà, la sostenibilitat, els moviments socials, els drets humans, els conflictes, la interculturalitat, etc.

Els objectius del Premi són promoure l’educació per a la pau en totes les modalitats del batxillerat i enfortir la cultura de pau des de la recerca.

Des del curs 2014-15, el Premi de Recerca per a la Pau s’atorga conjuntament al Premi Joan Gomis de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, que guardona el millor treball de recerca per a la pau d’estudiants d’aquest municipi, segons el veredicte del jurat. Enguany, el guardó consistirà en una aportació de 300 € per a l’estudiant i un diploma, que es lliurarà el mes de juny.

Tant el Premi Joan Gomis com el Premi de Recerca per a la Pau els resol un jurat interdisciplinari format íntegrament per professorat de la Universitat de Barcelona, que, per elegir els treballs guardonats, té en compte, entre altres, la vinculació i coherència d’aquests amb la cultura de pau; el raonament crític i el rigor metodològic de la recerca, l’originalitat, i la integració de les dimensions local i global de la temàtica.

Per optar a la present edició dels guardons, els treballs es poden presentar a la Fundació Solidaritat UB, com indica la informació de les bases del premi fins al 16 d’abril del 2021.

Més informació: cooperacio@gramenet.cat o a l’adreça recercapau@ub.edu


Premi Joan Gomis 2019

L’alumna colomenca Alba García Moreno, de l’institut Les Vinyes de Santa Coloma de Gramenet, amb el  treball de recerca de batxillerat, ‘L’Educació. L’Origen del problema? La Coeducació. Una possible solució?, que va tenir com a tutora a la professora Íngrid Lorenzo, ha estat la guanyadora del premi Joan Gomis en el marc dels Premis de recerca per a la pau de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona.

El veredicte del jurat es va donar a conèixer el dia 29 de maig proppassat a l’Aula Capella de l’Edifici Històric de la UB l’acte de lliurament del diploma del premi va tenir lloc a l’ajuntament de Santa Coloma de Gramenet el dia 27 de juny.