Premi Joan Gomis 2019

L’alumna colomenca Alba García Moreno, de l’institut Les Vinyes de Santa Coloma de Gramenet, amb el  treball de recerca de batxillerat, ‘L’Educació. L’Origen del problema? La Coeducació. Una possible solució?, que va tenir com a tutora a la professora Íngrid Lorenzo, ha estat la guanyadora del premi Joan Gomis en el marc dels Premis de recerca per a la pau de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona.

El veredicte del jurat es va donar a conèixer el dia 29 de maig proppassat a l’Aula Capella de l’Edifici Històric de la UB l’acte de lliurament del diploma del premi va tenir lloc a l’ajuntament de Santa Coloma de Gramenet el dia 27 de juny.


LA UNIVERSITAT DE BARCELONA CONVOCA EL XIV PREMI DE RECERCA PER A LA PAU

Des del curs 2014-2015, el guardó s’atorga conjuntament al Premi Joan Gomis de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Des del curs 2014-2015, el guardó s’atorga conjuntament al Premi Joan Gomis de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

 A través de la Fundació Solidaritat UB i l’Institut de Desenvolupament Professional (IDP) - ICE, la Universitat de Barcelona ha convocat la XIV edició del Premi de Recerca per a la Pau, a què es poden presentar treballs de recerca de batxillerat que hagin estat realitzats per estudiants matriculats als centres educatius catalans durant el curs 2018-2019 i que tractin alguna qüestió relacionada amb la cultura de pau.

Entre les diverses temàtiques vinculades a aquest àmbit hi ha la solidaritat internacional, el desenvolupament humà, la sostenibilitat, els moviments socials, els drets humans, els conflictes, la interculturalitat, etc.

Els objectius del Premi són promoure l’educació per a la pau en totes les modalitats del batxillerat i enfortir la cultura de pau des de la recerca.

Des del curs 2014-2015, el Premi de Recerca per a la Pau s’atorga conjuntament al Premi Joan Gomis de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, que guardona el millor treball de recerca per a la pau d’estudiants d’aquest municipi, segons el veredicte del jurat.

El guardó atorgat per l’Ajuntament de Santa Coloma consisteix en una aportació de 300 € per a l’estudiant premiat/da (en cas d’un treball col·lectiu, és una aportació de 300 € per a cada estudiant fins a un màxim de 900 €), que es lliurarà el 27 de juny de 2019.

Tant el Premi Joan Gomis com el Premi de Recerca per a la Pau els resol un jurat interdisciplinari format íntegrament per professorat de la Universitat de Barcelona, que, per elegir els treballs guardonats, té en compte:

  • La vinculació i coherència d’aquests amb la cultura de pau.
  • El raonament crític i el rigor metodològic de la recerca.
  • La integració de les dimensions local i global de la temàtica.
  • L’originalitat.
  • La contribució del treball a dotar de contingut la cultura de pau.

Per optar a la present edició dels guardons, els treballs es poden presentar a la Fundació Solidaritat UB (c/ Melcior de Palau, 140, de Barcelona) fins al 29 de març de 2019.