Cliqueu per accedir al programa en format PDF

Com ja és tradicional, al mes d'octubre se celebren les Jornades per la Pau i la Cooperació –sota el lema “Obrint Fronteres”- enguany amb un important retorn presencial dels actes i activitats proposades, tot seguint les indicacions de la normativa sanitària vigent.

L’Ajuntament continua treballant de manera ferma en el compromís de la defensa dels Drets Humans i la Cultura de la Pau, en un moment en què es fa necessària la cooperació, més que mai, i anar treballant en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 marcats per les Nacions Unides.

Des del 13 fins al 19 d'octubre, a la Carpa de la Plaça Pau Casals, podrem trobar una àmplia oferta d'interessants activitats relacionades amb els drets humans i la cultura de la pau, dutes a terme en sinergia amb les entitats de la ciutat vinculades a la solidaritat i la cooperació internacional.

La diversitat d'actes, presentacions i exposicions són una evident mostra del ric teixit associatiu de la ciutat en aquest àmbit. S’han organitzat un conjunt d'activitats, moltes d'elles adreçades a infants i joves, amb temes a tractar, com el feminisme, el consum responsable i la cooperació cultural, que ens convidaran a trobar-nos amb altres realitats, moltes vegades semblants a les nostres, dins d'aquest món global.

Programació a la carpa de Plaça Casals

El dimecres 13 d’octubre (18:30h) la periodista Mònica Bernabé inaugurarà les Jornades amb el seu “Viatge a l’Afganistan dels talibans”.  Redactora del diari “Ara”, va viure vuit anys a l’Afganistan i hi ha estat recentment al país com enviada especial d’aquest rotatiu. És autora dels llibres “Afganistán, crónica de una ficción” i “Mujeres,Afganistán”.

El dijous 14 (9:30 i 11 h) “De l’hort a la taula”. Taller de Consum Responsable i Sostenible adreçat  a les escoles. Taller dinamitzat per Georgina Sancho i Miguel Flores Cal reserva prèvia. I a les 17:30 h Taller de circ social, adreçat especialment a infants i joves. Es recomana inscripció prèvia. I a les 20:30h teatre-fòrum a partir de l’espectacle “Huellas y sombras” de La Colectiva.

Divendres 15 al matí, a les 09:30h, nou taller “De l’hort a la taula”. I a partir de les 19h,  l’associació Santa Coloma amb el Sàhara proposa un vespre amb tres activitats, una conversa amb el delegat sahrauí a Catalunya Abidin Bucharaya sobre l’actual guerra entre Sàhara Occidental i el Regne del Marroc, una trobada de famílies acollidores i recital de poesia sahrauí acompanyada del violoncel de Pilar Véliz.

Cap de setmana solidari

El cap de setmana del 16 i 17, trobarem a la carpa de la Plaça Pau Casals, a partir les 11 h del dissabte 16 el conta-constes “Auka, la granota amazònica” amb l’ONG Enginyeria Sense Fronteres i un joc de taula que vol sensibilitzar sobre la importància de l’ l’aigua a la nostra vida

I a les 23 h, un concert solidari amb el grup musical Senyor Oca i el Dj Paunlao  Brigada Stanbrook, Grup Eirene, Santa Coloma amb el Sàhara i Òptics x Món ens conviden a aquest concert de sensibilització i solidaritat amb les persones refugiades.

I diumenge 17, de 10 a 14 h, Fira d’entitats amb una mostra d’estands informatius d’entitats del Consell de Solidaritat i Cooperació. De 10:30 a 13:30 h, Un teatre al jardí, un recorregut sensorial en família als Jardins de la Torre Balldovina.

A les 18h, cabaret de circ solidari, i a les 19:30 h mostra de circ solidari i social amb un passi de vídeos que narren experiències de circ social i solidari arreu del món.

Activitats per a infants i joves

I en els dos darrers dies d’activitats destaquen, el dilluns 18, 10 i 12 h, Amal-Tikva: viu un dia a Jerusalem! amb l’ONG Nexes Interculturals de Joves, un  joc de simulació on ens apropem a la situació de Palestina. Activitat adreçada  als instituts. Cal reserva prèvia.

A les 18:30 h Educació menstrual i sexualitat conscient amb l’associació Vulvatrip, taller que visibilitza el  projecte de sensibilització i cooperació que treballen a Nicaragua i també a Barcelona.  Activitat adreçada  a noies joves. Cal reserva prèvia.

I per tancar els actes a la carpa el dimarts 19, a les 18 h, Grup Eirene ens proposa un nou club de lectura i drets humans aquesta vegada a partir de la lectura del llibre “Paraula d’Arcadi” d’Arcadi Oliveres. Aforament limitat  a les persones inscrites al club.

Reserves i inscripcions a https://grameticket.cat/