Parc dels Pins

Programació d'activitats, 18 de març de 2023

Cartell Activitats Parc dels Pins

JARDÍ DEL BARRI. Una de les activitats emblemàtiques de la Diada, pensada per promocionar l’estima pel barri. 200 nens i nenes d’escoles, escoles bressol i recursos socioeducatius del barri plantaran plantes aromàtiques i flors en un dels parterres del parc. L’activitat compta amb la participació de l’Associació de Veïns del Raval, Casal dels Infants i Fundació Tallers. De 10 a 13 h.

HOTEL D’INSECTES. Enguany el Jardí del Barri tindrà nous i divertits inquilins, doncs el Centre d’Educació Ambiental Ecometròpoli  instal·larà un hotel d’insectes que servirà com a refugi de moltes espècies. L’activitat es completarà amb:

  • Fem un refugi de marietes. Coneixeràs la importància d’aquests insectes i ens ajudaràs a construir un refugi per a elles. També, us podreu endur una titella de marieta ben maca.
  • Insectes que fan colònies. Podràs conèixer la vida secreta dels insectes socials, com s’organitzen i sobretot com són d’importants dins del nostre ecosistema. Amb l’ajuda de l’expert en insectes Sergi Romeu, coneixerem, observarem i ens farem preguntes sobre el meravellós món dels insectes socials. Es portaran formigues, borinots, equipament d’apicultura, nius de vespes, i s’explicarà com es comuniquen i viuen tots aquests insectes.

ACTIVITATS ESPORTIVES

  • Futbolí gegant. Vols reviure les grans competicions de futbolí fent quelcom més que moure els braços? Aquí et proposem formar part del futbolí gegant ideat pels amics i amigues de JAK.
  • Rocòdrom infable. Iniciació a l’escalada amb tota seguretat per a infants i joves, assistits per voluntaris i monitors especialitzats. Com diu el poeta: “viure és provar-ho infinites vegades”!
  • Cross del Motocrós. Ja un clàssic, organitzat per l’Associació La Convivència amb el suport del Departament d’Esports de l’Ajuntament. Prop d’una milla urbana, en un recorregut pensat per a infants de totes les edats al voltant del parc, que començarà a les 10 h. Pregunta a la teva escola o als recursos socioeducatius del barri per la inscripció prèvia.

L’ESMORZAR DE TOTHOM. Un cop finalitzada la cursa, sobre les 11 h, podrem agafar forces amb un esmorzar saludable amb pa de pessic, flors de galeta de la primavera i brotxeta de fruita. En l’activitat col·laboren la Fundació Germina, la Biblioteca de Fondo, l’Associació de Veïns i Veïnes del Raval, la Fundació Tallers i l’Espai Banús.

ESPAI INFANTIL. Casal dels Infants col·labora amb Menuda CIBA per oferir-nos un espai de joc heurístic adreçat als més petits. Al mateix temps podreu gaudir del Futbol-xapes de la Penya Barcelonista del Raval, o fer el Twister feminista amb La Ciba. De 10 a 13 h.

JOC DE ROL: EL LABERINT DE L’ESTRANGERIA. El Centre d’Informació i Assessorament a Persones Estrangeres (CIAPE), en col·laboració amb Casal dels Infants i la Fundació Integramenet, proposen un apropament a les possibilitats i reptes que s’han d’afrontar en el procés de regularització de persones estrangeres. De 10 a 13 h.

IMAGINE + BINGO MUSICAL. El Bingo Musical barreja diversió, música i té un interessant component intergeneracional, doncs per guanyar hauràs de conèixer temes plens de nostàlgia i d’altres de l’actualitat més punyent. Aquesta proposta de la Fundació Integramenet, Fundació Tallers i l’Espai Banús tancarà la Diada a partir de les 13 h. El primer tema que sentireu  serà molt especial...