Dones per la Pau 2020

portada dia de les dones per la pau 2020

El Dia Internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament es commemora al món cada 24 de maig. A Santa Coloma de Gramenet ho fem des de l’any 2009, amb diversitat d’iniciatives organitzades conjuntament per Cooperació i Solidaritat i Polítiques d'Igualtat, per reivindicar i donar a conèixer el feminisme pacifista i per reconèixer a les referents d’aquesta tradició de dones constructores de pau.

Enguany, donada la impossibilitat d’organitzar actes amb públic presencial, us presentem una acció virtual amb una retrospectiva de les commemoracions del Dia de les Dones per la Pau a Santa Coloma entre 2009 i 2019.

Es tracta d’una exposició en línia on es recullen totes les accions organitzades amb motiu de la diada al llarg d’aquesta dècada. També hi trobareu material gràfic i enllaços amb informació addicional.

En aquests temps de crisi mundial arran de la pandèmia causada pel nou coronavirus, les conseqüències econòmiques i socials de la qual podrien suposar potencials conflictes o l’agreujament dels ja existents, es fa necessari no oblidar aquesta tasca cabdal en defensa de la pau, portada a terme per una genealogia de dones de fortes conviccions feministes i pacifistes.

S’obre, per tant, l’oportunitat de reflexionar sobre com podem continuar amb aquesta tasca a partir d’ara. Per donar continuïtat al llegat de les nostres predecessores i perquè la Humanitat no es pot permetre fer passos enrere.