Mesures especials en matèria de subministraments energètics

I ARA QUÈ FAIG AMB LES FACTURES DE LLUM, AIGUA I GAS?

 El Servei de detecció i reducció de la pobresa energètica continua servint a la ciutadania, per tal de protegir i garantir el dret als subministraments de llum, aigua i gas a les llars que totes i tots tenim.

 La situació de pobresa energètica que moltes famílies patiu continua existint, i a més ara, degut a la precarietat que ens està portant la situació, moltes famílies poden entrar en situació de vulnerabilitat. I en aquesta època de confinament, els consums energètics augmentaran en moltes llars degut a què totes i tots estem a casa. Això ho hem de continuar protegint i prevenint.

 Per aquest motiu, tot i que estigui tancada l’atenció presencial, hem habilitat poder continuar donant el servei mitjançant mitjans telemàtics.

 Llegiu-vos les preguntes següents i us expliquem què i com podeu fer.

 Ara que estem a casa, què puc fer per reduir les factures dels subministraments? Com ho puc fer per pagar menys?

Les bonificacions i els tràmits que us ajuden a reduir les factures continuen actius. I si a més ara teniu més consum i/o heu perdut ingressos amb l’actual situació és molt important que mirem les factures i us assessorem.

 Les nostres assessores estudiaran les vostres factures i veuran quins tràmits es poden fer per reduir-les: canvis de potència, discriminació horària, canvi de companyia.... També comprovaran si acompliu els requisits per sol·licitar bonificacions. I us podran facilitar algunes claus ens els vostres hàbits diaris per a que pugueu reduir el consum, i així, la factura.

 M'han arribat avisos d'impagament, em poden tallar els subministraments?

La llei 24/2015 protegeix a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat davant els talls de subministraments per impagaments. A més en aquesta època de confinament, l’estat ha prohibit els talls durant l’estat d’alarma. Tot i així, és important que mirem el vostre cas i prevenim de possibles talls futurs. Des del PAE podem fer un Informe per a què estigueu protegits/des dels talls de subministraments.

 Puc demanar el Bo Social?

 

El Bo Social és una bonificació en factura que poden demanar totes aquelles persones que acompleixin certs requisits: econòmics i situació familiar. Les nostres assessores us informaran de quines són per veure si podeu accedir.

 Soc autònom/a i els leus ingressos s’han vist reduïts considerablement, puc demanar algun tipus d’ajut?

 

Si els teus ingressos s’han vist reduïts en un 75% o menys el mes anterior a la sol·licitud del bo social, i ara els ingressos de tota la vostra unitat familiar acompleixen els requisits per accedir al Bo Social, pots demanar-lo.

 Al PAE (Punt d’Assessorament Energètic) estudiarem el teu cas.

 He de renovar el BO SOCIAL, com puc fer-ho?

Si la vigència del teu bo social finalitzava durant l’estat d’alarma o en els propers mesos, no et preocupis perquè s’ha prorrogat la seva vigència automàticament fins al 15 de setembre. Si la teva situació continua igual o ha empitjorat, i continues acomplint els requisits, pots renovar-lo quan hagi passat l’estat d’alarma. Les nostres assessores t’explicaran què has de presentar i com. I et farem un assessorament complet per veure si podem aplicar més eines que us ajudin a reduir la factura.

 Tinc dret a rebre algun ajut o bonificació a les meves factures d'aigua, electricitat o gas?

Contacta amb el PAE i les nostres assessores estudiaran el vostre cas i comprovaran si compliu els requisits establerts per les companyies per poder beneficiar-vos d’un descompte en factura i us podem ajudar a sol·licitar-lo.

 Durant el confinament, em poden tallar els subministraments si tinc deute amb la meva companyia subministradora?

L’estat ha establert que durant l’estat d’alarma no es podran produir talls de subministrament per impagament, i les companyies han emès un comunicat que no tallaran durant la època de confinament. Tot i així, és important que mirem el vostre cas i prevenim de possibles talls futurs. Des del PAE podem fer un Informe per a què estigueu protegits/des dels talls de subministraments, segons la Llei 24/2015 de protecció de talls per a famílies vulnerables, acomplint els requisits que marca la llei. Les nostres assessores estudiaran el vostre cas, i veuran si també podeu accedir a bonificacions i a altres claus per reduir la factura.

 Puc ajornar o fraccionar el pagament de les meves factures?

Si, les companyies ofereixen el fraccionament del deute. En funció dels requisits de vulnerabilitat  i l’import del vostre deute, es calcularà el fraccionament. Contacteu amb el PAE i les nostres assessores estudiaran el vostre cas, us informaran de com fer-ho i us ajudaran. A més estudiarem el cas complet per si podeu accedir a bonificacions i altres claus per reduir la factura.

 Puc posar-me en contacte amb el PAE de Santa Coloma de Gramenet per resoldre algun dubte relacionat amb el pagament de subministraments?

Si, contacta amb nosaltres 93 385 94 56 i una assessora es posarà en contacte amb vosaltres.

 Puc reduir el meu consum d’electricitat, aigua o gas?

Si, a més de les bonificacions en factura, existeixen claus en els hàbits de consum diaris que ens poden ajudar a reduir-lo, i així la factura. Contacta amb les nostres assessores, estudiaran el vostre cas i us explicaran com.

Contacteu amb nosaltres al telèfon 93 385 94 56 i una assessora en matèria de pobresa energètica us atendrà.

 Quina es la hora mes barata per posar la rentadora?

Hi ha un tràmit que podeu sol·licitar, qualsevol persona o família, que és la discriminació horària. La DH divideix el dia en 2 períodes, un dels quals té un descompte en tarifa del 50%. Contacteu amb el PAE i les nostres assessores estudiaran el vostre cas, us informaran de com fer-ho i us ajudaran a sol·licitar-la.

 Telèfon d’atenció a la pobresa energètica: 93 385 94 56

 

 Horari d’atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14h i dimarts de 16 a 18h.