Skip to main content

PAECC

Curs 2020-2021

178

Benvinguts a classe: Gaudí, Miró, Van Gogh, Picasso, Dalí, Kandinsky, Andy Warhol i Frida Kahlo

GAUDIM DE LA CULTURAConeixement del medi

OBJECTIUS

- Apropar-se a les figures d'Antoni Gaudí, Joan Miró, Pablo Picasso, Van Gogh, Salvador Dalí, Vasily Kandinsky,Andy Warhol i Frida Kalho. Descobrir l'art a través de les obres i la vida dels artistas.

DESCRIPCIO de l'activitat

L'activitat consta de dues parts: 1. Introducció a partir del relat de la vida de l'artista a través d'un conte que es presenta en diferents formats segons el taller (mural, guinyol,...). En aquest relat van apareixent alguns dels personatges dels seus quadres. 2. Taller on els alumnes posaran a la pràctica els coneixements adquirits sobre les obres dels artistes realitzant obres plàstiques tant conjuntes com individuals a partir de l'observació i la manipulació de material gràfic i objectes. Aquesta part és totalment creativa i manipulativa. Hi ha 5 opcions: a) Antoni Gaudí: Es treballaran els diferents aspectes artístics a partir de la construcció figurada de la Casa Batlló i la creació d'un mural (consultar el preu de l'opció de fer un trencadís). També s'observaran altres obres i es manipularan altres materials decoratius. b) Joan Miró: Es treballaran els diferents aspectes relacionats amb els seus quadres com el cercle, els colors, les taques, les línies, i es farà un mural pe la classe. c) Pablo Picasso: A través d'un recull de la seva obra es treballarà la seva vida. Cada nen i nena farà el seu propi quadre picassià. d) Salvador Dalí: Es treballaran els símbols dels seus quadres. Es farà un mural dalinià a partir de les interpretacions dels somnis dels nens i de les nenes. e) Vicent Van Gogh: Es treballaran els diferents aspectes relacionats amb els seus quadres per tal de poder reproduir el seu estil impressionista amb una activitat pràctica. f) Vasily Kandinsky: Es treballarà l'art abstracte i les relacions que l'artista va establir entre els colors, les forms i els sentiments. Una vegada descoberta aquesta relació, els nens i nenes crearan la seva pròpia obra inspirada en els seus sentiments. g) Andy Warhol: Es treballarà el concept de Pop Art i després de descobrir la seva obra cada alumne farà una estampació. e) Frida Kalho: Treballarem sobre la vida d'aquesta pintora, el seu estil, les seves ganes de superació a partir de l'esforç i l'entusiasme observant les seves obres i realitzant una obra pictòrica seguint les seves pautes

OBSERVACIONS

NOTA: El preu inclou guió pel mestre i material fungible.

DETALLS

Adreçada

Educació infantil i Educació Primària

Dates

A concretar.

Horari

A concretar. Durada: 3 h que inclou l'estona d'esbarjo.

Lloc

A l'escola.

Realitza

Schola. Didàctica Activa SL

Preus

Finançada parcialment per l'Ajuntament i el cost per a l'alumnat és de 104 euros/grup

CONSULTES I INSCRIPCIONS

SERVEI D'EDUCACIÓ

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Horari: de 9 a 14:30 hores.

Rb. Sant Sebastià 98-100
08924 Santa Coloma de Gramenet
Telèfons: 93 462 40 00
Fax: 93 468 37 22
A/e: paecc@gramenet.cat

Demanar per Carolina Gómez ext. 2529 i Ascensión López ext. 4064

Les inscripcions a les activitats es realitzaran omplint el formulari que trobareu properament en aquesta web.

Prohibida la reproducció total o parcial de les fotografies, així com la seva distribució, comunicació pública o transformació sense l’autorització dels autors del web.