Cap a una societat plural i diversa!

"Obrint fronteres" torna a ser el lema central de les Jornades per la Pau i la Cooperació, que oferiran aquest mes d'octubre més de 40 propostes d'activitats per a la reflexió i el debat sobre les desigualtats en el món i la defensa dels drets humans. En aquesta edició volem posar especial accent en el repte de les societats plurals i dels governs d'arreu del món a l'hora d'abordar els fenòmens migratoris. En aquest sentit, a través de conferències, exposicions, tallers i cinefòrums parlarem de la necessària lluita per una distribució més equitativa dels recursos, en un moment d'extraordinària polarització de les desigualtats. Així, es presentaran diferents iniciatives que van més enllà de la integració de les persones als països de destí; abordarem projectes que el que pretenen és aconseguir, entre tots i totes, una societat més plural i democràtica.

Cartell de les Jornades
Cliqueu a l'imatge per accedir al programa en format PDF

Foto de Núria Parlon

Perquè aquest és el veritable repte, el d'entendre que les societats són i seran diverses, amb projectes i llaços comuns, però que han de saber garantir, per sobre de tot, els drets humans de totes les persones.

L'ampli programa d'activitats que us oferim torna a tenir un espai central, la carpa de la plaça de la Vila, on la ciutadania podrà conèixer el treball de les entitats vinculades a la solidaritat, la cooperació internacional, la cultura de la pau i els drets humans. Enguany, cal destacar la intensa implicació del teixit associatiu local, en especial d'entitats de joves de la ciutat. Però les propostes també s'estendran a altres espais; de fet, un dels moments centrals serà la inauguració d'un tòtem als Jardins de Can Sisteré, dedicat a les ciutats i pobles agermanats amb Santa Coloma, i amb els principals llocs de referència de la població nouvinguda.

Enguany, durant les Jornades, també celebrarem la VII edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, un punt de trobada, a la nostra ciutat, de defensors i defensores dels drets humans d'arreu del món. Comptarem amb reconeguts activistes pels drets humans, fotoperiodistes, sindicalistes i artistes destacats de diferents indrets del planeta que ens donaran a conèixer les seves experiències professionals i vitals.Desitjo que participeu activament d'aquest programa amplíssim que teniu a les mans i que demostra, un cop més, que Santa Coloma de Gramenet és una ciutat compromesa amb la solidaritat, la cooperació i la justícia social.

 

Núria Parlon

Alcaldessa de Santa Coloma Gramenet