Logo de l'OMIC

Tornar


Avís sobre les tarifes "roaming"

 

Abans de viatjar a l’estranger cal informar-se correctament sobre les tarifes del servei anomenat “roaming”, és a dir, els preus que cobra la seva operadora de telefonia per efectuar o rebre trucades, per enviar o rebre missatges SMS, per descarregar dades i per accedir a internet des del país de destí del viatge.  Recordeu que aquests preus són diferents als aplicats en serveis nacionals, independentment que es tingui contractada una tarifa plana.

 De la mateixa manera, si es viatja a l’estranger amb un ordinador portàtil, cal consultar les tarifes per navegar per internet.

 A la Unió Europea existeix l’anomenada “Eurotarifa” que suposa la regulació d’uns preus màxims que es poden cobrar:

     • Per a servei de veu i SMS, el preu màxim de trucades realitzades és de 0,35€/min. (més IVA), el de les trucades rebudes és de 0,11 €/min. (més IVA) i el període d’adaptació dels operadors és de l’1 de juliol de 2011 al 30 de juny de 2012.

     • El preu màxim d’enviament d’un SMS és de 0,11 € (més IVA).

     •La recepció de missatges és gratuïta.

     • La facturació de trucades s’ha de fer per segons, però hi ha la possibilitat d’aplicar un període inicial mínim no superior a 30 segons per a les trucades efectuades.

     •Es redueix el preu de navegar per internet i descarregar dades a través de xarxes mòbils amb un límit màxim de 0,50€/MB.

     • Els operadors de telefonia mòbil han d’oferir als clients un mecanisme de “límit d’interrupció” a fi de protegir-los contra factures molt elevades, que suposa la desconnexió mòbil amb internet del consumidor a l’estranger un cop assolit el límit. El client ha de rebre un avís quan hagi consumit el 80% del límit triat. Aquest servei ha de ser gratuït.

 Fora de la Unió Europea no hi ha cap regulació vigent. Per això, encara és més important informar-se prèviament amb l’operadora de les tarifes que s’aplicaran.