Festa Major d'Estiu 2017

Cartell de la Festa Major
Zulema Galeano és l'autora del cartell de la Festa Major d'Estiu 2017 - Si cliques en ell, podràs accedir al programa de mà de la #festacoloma2017
 
 
Núria Parlon

Sempre viva i integradora, la Festa Major d’Estiu ens ofereix una oportunitat única per compartir bons moments en el bell mig de propostes culturals i socials diversificades i complementàries. És, sense cap mena de dubte, l’esdeveniment de ciutat més esperat. Un multitudinari i vital punt de trobada, posterior al merescut parèntesi de les vacances d'estiu.

L’edició d’enguany conjuga a la perfecció la voluntat d’arribar a tants públics com sigui possible, combinant la presència de grans noms de l’escena musical, les activitats adreçades a les famílies i les propostes de les entitats colomenques, les quals són l'autèntic motor i ànima de la nostra festa.

Així, referents de la música estatal com Loquillo, llegenda del rock que visita Santa Coloma dècades després, la carismàtica Chenoa o Els Amics de les Arts, referents del pop català, compartiran programació amb els talents "segell colomenc" i les propostes més tradicionals i, alhora, sempre esperades com són el repic i cercavila de Festa Major, la plantada de gegants, la trobada castellera o la cursa popular, entre moltes altres.

En l'edició d'enguany hem volgut reforçar l’oferta familiar amb la posada en marxa del nou cicle UAU! I visibilitzar la presència de les dones en l'àmbit de la creació cultural. És per això, que tindrem una programació amb marcat caràcter femení, des dels diferents escenaris, espais expositius i, fins i tot, el mateix cartell, obra de l’artista Zulema Galeano.

Indispensables com la Fira d’Entitats de Can Zam, que se celebra per quarta vegada des del seu retorn, el festival de música independent FISC Sintonitzza del Parc d’Europa o la plaça del Rellotge, amb incidència en la promoció de les formacions musicals colomenques, són cites a les quals no podeu faltar. Incloses les festes alternatives que conviuen arrelades, en el marc de la Festa Major d'Estiu, des de ja fa 17 anys.

No puc obviar que m’enorgulleix molt que Víctor Quintillà i Mar Gómez, xef i sommelier respectivament del restaurant Lluerna -  distingit amb la més alta distinció culinària, una Estrella Michelin -  hagin acceptat la proposta per a dur a terme el pregó d’enguany. També vull destacar i agrair la implicació de la renovada Comissió de Festes en l'organització de la programació d'enguany.

Santa Coloma és una ciutat acollidora i vital però, considerem important reforçar durant la Festa la igualtat, el civisme i el respecte. En aquesta direcció, posarem en marxa la campanya contra les agressions i discriminacions sexistes i LGTBI. Estic totalment segura que la nostra gent exemplificarà majoritàriament, una vegada més i com sempre, aquests valors de convivència i respecte.

Visca la Festa Major i visca Santa Coloma!